Belle Gibson vuoli rahaa ihmisten hyväntahtoisuudesta – Hyväntekeväisyys syöpäpotilaille hukkuikin yrittäjän taskuun

Belle Gibson, 25, väitti sairastaneensa aivosyövän, voittaneensa sen itse luomillaan konsteilla ja perusti lopulta yrityksen jonka tuotteiden hän vannoi mm. parantavan syöpää.

Australialaisen Gibsonin antamiin ohjeisiin kuului muunmuassa luonnonlääkintää ja gluteeniton ruokavalio jota hän mainosti ylivertaisena muihin nähden. Yrityksensä päätuote oli kuitenkin ”whole pantry app”-sovellus, joka sisälsi ruokaohjeiden lisäksi muitakin lifestyle-vinkkejä.

Vuonna 2015 Australialainen Gibson tunnusti että koko tarina sekä hänen omasta syövästään että hänen väitetty tietotaitonsa syövän parantamisesta oli valhetta.

 

Oikeudenkäynnissä on käynyt ilmi että Gibsonin hyväntekeväisyyteen lupaamat osuudet yrityksen tuotoista ovat myöskin päätyneet naisen itsensä taskuun. Ilman luvattua tukea jäi muunmuassa perhe jossa lapsi sairasti aivosyöpää. Gibson oli luvannut perheelle yrityksensä viikon tuoton tukeakseen lapsen taistelua. Väitettyä hyväntekeväisyyttään hän markkinoi laajasti muunmuassa sosiaalisessa mediassa saadakseen yritykselleen enemmän maksavia asiakkaita. Tätä seikkaa tuomari Debra Mortimer piti erityisen törkeänä osasena muutenkin kaikin puolin paheksuttavassa tapauksessa.

-”Hän toimi kuten toimi hankkiakseen maksavia asiakkaita, luodakseen tuloja itselleen sekä yritykselleen ja ylipäätään mainostaakseen itseään ja toimiaan. Jos erityisesti yksi asia olisi nostettava jalustalle, se olisi Gibsonin sairaalloinen itsekeskeisyys ja keskittyminen omiin etuihinsa.”

Gibson sai rikoshyötynä yhteensä noin 420 000 australian dollaria. Oikeudenkäynnissä hänelle tuomittiin 410 000 dollarin sakot toiminnastaan.

Lähde: AFP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.