”Yhdysvallat julisti sodan” – Sanoo Pohjois-Korean ulkoministeri

Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho on tänään ilmoittanut maansa tulkinnasta Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin uhkauksista. Sen mukaan Trumpin vihjailut P-Korean tulevaisuudesta, tai oikeammin sen puuttumisesta, nähdään sodanjulistuksena.

Yong-ho kertoo kansainvälisen yhteisön toivoneen ettei suunsoitto päätyisi konkreettisiin sotatoimiin mutta P-Korean tulkinta tilanteesta näyttäisi johtavan väistämättä aseelliseen konfliktiin.

-”Koska Yhdysvallat ovat julistaneet sodan, on meillä oikeus vastatoimiin, mukaanlukien yhdysvaltalaisten koneiden alasampuminen vaikka ne eivät vielä olisi ilmatilaamme ehtineetkään.”

Toteamuksellaan Yong-ho viittaa Yhdysvaltojen voimannäyttöön jossa se lennätti pommikoneensa P-Korean rajan tuntumaan. Lauantaina hän kutsui Trumpia mielenvikaiseksi megalomaaniksi ja totesi että Trumpin suunsoiton vuoksi P-Korean ohjusisku Yhdysvaltoihin näyttää yhä välttämättömämmältä.

Lähde: AFP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.