Yli kaksimetrinen kilpikonna ajautui Espanjan rannikolle

Espanjalaiselle rannalle ajautui äskettäin yli kahden metrin pituinen, noin 700 kg painanut, kilpikonna. Yksilö on tunnistettu lajiin Dermochelys coriacea kuuluvaksi. Lajin suomenkielinen nimi on merinahkakilpikonna. Independentin eilen raportoiman tapauksen kilpikonna ei ole edes lajin suuruusennätyksen haltija, vaan kooltaan tavanomainen. Jättiläinen ajautui rannalle kuoltuaan ilmeisesti luonnollisesti.

Merinahkakilpikonnilla ei ole luontaisia vihollisia, paitsi merilinnut jotka syövät niiden poikasia. Konnien ruokalistalla on etupäässä meduusoja, joita ne syövät suuria määriä. Nimensä merinahkakilpikonnat ovat saaneet kilpensä joustavasta nahkamaisesta rakenteesta. Niiden tiedetään sukeltavan hyvin syvälle, käynti 1230 metrin syvyydessä on todettu. Merinahkakilpikonna on äärimmäisen uhanalainen. Lajia on esiintynyt noin 200 miljoonaa vuotta.

Merinahkakilpikonna on tasalämpöinen, so. pystyy ylläpitämään ruumiinlämpöään matelijoita ja muita kilpikonnia paremmin. Sen on todettu liikkuneen myös lauhkean vyöhykkeen merissä.

Independent eilen.VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.