Mitä poliisiylijohtaja tarkoitti kertoessaan poliisin ehkäisseen iskun maamme päättäjiä kohtaan?

Mm. Nykysuomi uutisoi 15.9 poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen kommentista jossa hän kertoi poliisin yhteistoiminnalla estäneen terrori-iskun maamme poliittisia päättäjiä kohtaan.

-Yleisesti voi sanoa, että on päästy sellaisen iskusuunnitelman väliin, jonka kohteena olisi ollut poliittisia päättäjiä.

Tuolloin Kolehmainen ei valottanut lainkaan sitä kehen, missä, milloin tai millaisesta iskusta olisi ollut kysymys. Tänään on käynyt ilmi että kyseessä oli keskisuomalaisen 40 vuotiaan miehen suunnittelema isku kokoomuksen vuoden 2012 puoluekokoukseen, johon iskeäkseen mies oli varustautunut räjähtein tai savupommein ja konetuliaseella. Kyseessä oli mielenterveysongelmista kärsinyt mies joka meni ilmeisesti omantunnontuskissaan itse ilmiantamaan itsensä poliisille.

Poliisin kykyä turvata kansaa kohonneen terrori-iskuriskin aikana on kyseenalaistettu voimakkaasti Turun veitsi-iskun jälkeen. Marokkolainen 18 vuotias Abdul Rahman puukotti kuutta ihmistä Turussa 18.8 tappaen kaksi uhreistaan, mm. lastenrattaita työntäneen äidin.

Poliisi oli saanut iskun mahdollisuudesta ja tekijästäkin vihjeen mutta jätti sen huomiotta ylimalkaisena. Kolehmainen perusteli huomiotta jättämistä ylimalkaisuuden lisäksi sillä että poliisi saa valtavasti samanlaisia vihjeitä. Hän ei myöskään tunnustanut poliisin tehneen asiassa virhettä.

Lähde: NykysuomiMTV,

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.