Jussi Niinistö tänään maanpuolustuskurssin avajaisissa: Suomi saa apua jos siitä on antajalle hyötyä

Maanpuolustuskurssin avajaisissa puhunut puolustusministeri Jussi Niinistö käsitteli Suomen puolustusyhteistyötä USA:n kanssa. Ministerin mukaan ”puolustuspoliittisella tasolla yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa on tiiviimpää kuin koskaan”.

Suomi osallistui viime viikolla Ruotsissa järjestettyyn monikansalliseen Aurora 17 -sotaharjoitukseen, jossa USA oli myös mukana noin 1000:lla miehellä. Harjoituksen oletustilanne liittyi Baltian ja Itämeren alueen puolustamiseen idän suunnalta tulevaa hyökkäystä vastaan. Venäjä ja Valko-Venäjä toteuttivat samaan aikaan neljän vuoden välein tapahtuvan Zapad (Länsi)-sotaharjoituksen, jossa harjoiteltiin strategisen aloitteen ottamista lännen suunnalta kohdistuvan uhkan torjumiseksi.

Eräät viimeaikaiset amerikkalaiset korkean tason lausunnot korostavat USA:n kiinnostusta turvata Suomen alueellinen koskemattomuus kriisitilanteessa, vaikka Suomi ei ole NATO:n jäsenmaa. Suomessa vieraillut NATO:n yhdysvaltalainen varapääsihteeri Aleksander Wershbow kertoi medialle viime vuonna:

Jos Suomelta tulisi muodollinen pyyntö, Pohjois-Atlantin neuvosto kokoontuisi muodossa 28+1. Menettely ei eroaisi siitä, mitä Naton jäsenmaa voi tehdä.

Aamulehti 25.09.2016.

Myöskään Jussi Niinistö ei ottanut esille Suomen NATO-jäsenyys-kysymystä.

Jussi Niinistö Verkkouutisissa tänään.



4 thoughts on “Jussi Niinistö tänään maanpuolustuskurssin avajaisissa: Suomi saa apua jos siitä on antajalle hyötyä

  • 18.9.2017 at 12:56
    Permalink

    Eli suomeksi sanottuna: Suomi saa apua jos antaa maa-alueensa miehitettäväksi. Ööö… Miten tilanne muuttuu siitä jos miehittäjä on Amerikan yhdysvallat tai Venäjä? Kumpikaan ei ole äidinkielemme ja kummankin kulttuuri poikkeaa paljon omastamme.

    Reply
  • 18.9.2017 at 14:48
    Permalink

    Miehitys estetään päästämällä toinen miehittäjä maahan. Tai jos tarkkoja ollaan päästettiin jo…

    Reply
  • 18.9.2017 at 15:29
    Permalink

    Amerikkalaisten kiinnostus ”auttamiseen” on siinä, että se voi tällaisten Niinistöjen myötävaikutuksella käyttää Suomea pelinappilana suurvaltapoliittisessa pelissään.

    Reply
  • 18.9.2017 at 15:51
    Permalink

    Toisin sanoen, Suomella on turvatakuut lännestä ilman NATO-jäsenyyttä, jos oma hallitus ei asetu sen esteeksi. Kriisitilanteessa Suomi ei voi välttää millään omilla valinnoilla sotatoimia Suomen alueella, joten paras toimia niinkuin on tehty. ”Vihreet miehet” ei tänne tuu.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.