Syyrian Bashar al Assad kiittää tukijoitaan Iranin Khameneita ja Pohjois-Korean Kimiä

Syyrian Arabitasavalta ja Iranin islamilainen trasavalta jatkavat taisteluaan terrorismin uhkan toprjumiseksi”, julistaa Syyriaan presidentti Bashar al Assad maansa uutiskanavalla. Torstaina (15.09.) Iranin presidentille, Ali Khameneille lähettämässään kirjeessä Hän kiittää ratkaisevasta sotilaallisesta tuesta, jota Iran on antanut Assadin hallitukselle vuonna 2011 alkaneen ja kapinan ja sitä seuranneen sisällissosodan aikana. Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto raportoi Assadin lähettäneen samanlaisen kiitoskirjeen myös maan johtajalle Kim Jong Unille.

Iraniin suuntautuva Hezbollah, aseellinen uskonnollinen puolue Libanonissa, on taistellut koko sisällisodan Assadin puolella, ja Iran on antanut merkittävää materiaalista tukea Syyrian hallitukselle, kuten ilmeisesti myös Pohjois-Korea.

Newsweek eilen.

Mm. Israelissa pelätään, että Hezbollahin saadessa alueita kontrolliinsa Syyriassa, vahvistuu mahdollisuus, että shialainen Iran saa maayhteyden Israelin rajoille asti. Iranin pappisjohto on korostetun Israel-vihamielinen. Maayhteys-mahdollisuuden esteenä on kuitenkin Irakin nykyinen USA:n tukema hallitus, joka sekin on shialainen.

Syyrian oppositio väittää, että on havaintoja pohjoiskorealaisista sotilaista Syyrian hallituksen joukkojen riveissä. YK syyttää Pohjois-Koreaa Assadin avustamisesta kemiallisten aseiden tuotannossa.4 thoughts on “Syyrian Bashar al Assad kiittää tukijoitaan Iranin Khameneita ja Pohjois-Korean Kimiä

 • 17.9.2017 at 00:12
  Permalink

  ISISrael saattaa olla kohta ahtaalla…

  Reply
 • 17.9.2017 at 08:18
  Permalink

  Syyria, Pohjois-Korea, Iran.
  Kolme valtiota jotka EIVÄT OLE kansainvälisen pankkimafian orjuudessa.
  Miettikääpä sitä.

  Reply
 • 17.9.2017 at 15:42
  Permalink

  Turha tässä banksterimediassa on järkeä yrittää puhua. Tässkin ihan päätön ja hirvittävä Mossad-tarina. Kierrätetty jostain Newsweekistä!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.