Bangladesh ja Myanmar (Burma) tiellä kohti sotaa?

Bangladesh väittää Myanmarin loukanneen sen ilmatilaa, ja uhkaa vakavilla seurauksilla. Kriisin todellinen syy on Myanmarin islamilaisen vähemmistön, Rohingya-väestön, kohtelu ja meneillään oleva kampanja heitä vastaan. Kansanväliset kommentoijat, kuten Newsweek, spekuloivat sodan mahdollisuudella.

Bangladeshin enemmistöuskonto on Islam, Myanmarissa ollaan budhisteja. Arvostelijoiden mukaan rohingyoihin kohdistuu etninen puhdistus. Rohingyoita on suurin joukoin paennut Bangladeshiin.

Newsweek tänään.4 thoughts on “Bangladesh ja Myanmar (Burma) tiellä kohti sotaa?

 • 16.9.2017 at 19:24
  Permalink

  Sarjassamme kantaväestölle tuli vihdoinkin mitta täyteen. Sama touhu on edessä jokapuolella minne muslimeiden mukana tulee islam. Alkuun kaikki menee hädänalaisten auttamisena ym. mutta kuten tässäkin, kun määrä kasvaa niin ongelmat paisuivat sietämättömiksi, n. 50 vuotta tulijavirtaa riitti. Toki Burman alueella on asunut muslimeja yli 200 vuotta mutta heillä ei ollut suurta no-go zonea joka ilmaantui Rakhinen alueelle 2000 luvun alussa. Ensimmäiset suuret yhteenotot olivat vuonna 2008. Seuraava kahakointi 2012 jolloin olin itse tuolla mutta osavaltion rajoilla kerrottiin ettei sinne ole turisteilla asiaa. Oman valtion perustaminen ja aseistetut joukot eivät taida kuulua ihmisoikeuksiin toisen valtion alueella ? Mutta miten asia kerrotaan valtamediassa YK:n evästämänä ? Muuten jätkä videolla ei puhu Burmalaisittain vaan törppökin kuulee Intialaisperäisen klangin eli Bangladeshin poika saarnaa ihmisoikeuksista. http://www.abc.net.au/news/2017-08-28/rohingya-militant-group-warns-of-war-against-myanmar/8850406

  Reply
 • 16.9.2017 at 19:24
  Permalink

  Ei mikään ”etninen puhdistus” vaan puhdas pakko. Jos muslimien määrän olisi antanut kasvaa suuremmaksi niin käy sama ilmiö mikä on nähty kymmenissä maissa -ne alkavat isänniksi.

  -Myanmar toimii täysin oikein poistaessaan ongelmat alueeltaan. Arvostelijat pitäkööt turpansa tukossa kun eivät ole joutuneet ”yhteiselosta” musujen kanssa kärsimään. Maassa maan tavalla tai maasta pois -kaikille kansanryhmille tämä perussääntö ei tunnu ikinä mahtuvan ymmärrykseen.

  Reply
  • 16.9.2017 at 19:30
   Permalink

   Suomen media tuuttaa tästäKIN tapauksesta aivan käsittämätöntä paskaa muslimi kiimassaan. En voi käsittää mistä moinen rakkaus näihin loisijoihin oikein kumpuaa?

   Reply
 • 16.9.2017 at 21:55
  Permalink

  Mitähän siitäkin tulee kun kaksi köyhää alkavat tappelemaan. Voi olla kamppeet sen jälkeen vain paremmassa kunnossa.
  Vai ovat suomalian valtamedian totuuskomission totuuden torvet paskoneet sitä muslimi rakkautta, jota se aina suoltaa päivästä toiseen. Varmaan odotetaan innolla, että koko päänkatkoja -lössi saataisiin imuroitua tänne. Kyllä se ”kauhun tasapaino” oli parasta aikaa maailmassa. Mitä triljoona kertaa maapallon tuhoavat ydinaseet ovat muslimi saastan rinnalla, joiden karvaperseeiden nuolentaa täytyy seurata joka päivä. Jos ei suorasti, niin epäsuorasti.
  Itse en seuraa YLE:n, MTV3:n -jutku -kanavan sekä suvakki -paperimedian tuotantoa lainkaan terveydellisistä syistä. Eikä niiden seuraamisesta tulisikaan suvakkia hurskaammaksi.
  Vaihtoehto-medioista ja ulkomaalaisista anti-suvakki -medioista saa paljon totuuden mukaisempaa tietoa, jolla voi suojella itseään ja läheisiään edes sillä, että tietää ”myrkkykäärmeen” olevan myrkkykäärme, eikä vaarattoman kastemadon. Edesvastuutonta kusettaa ihmisiä väärällä informaatiolla asettaen heidät näin suoraan terveyden ja hengen vaaraan. Miksi edes varoitetaan heikoista jäistä. Sillä onhan niin, että kaiken ”laatuinen” jää on yhtä arvokasta. Eli kaikki jää on ideoligisesti propakoituna ”teräsjäätä”, vaikka se todellisuudessa on jääsohjoa, joka kantaa korkeintaan Koskikaran, jos sitäkään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.