Pyörätuolissa istunut mies iski avuntarjoajaa puukolla sydämeen – tuomittiin tapon yrityksestä

Helsingin Sanomien Mukaan mukaan tapon yritys tapahtui Helsingissä Kontulan ostoskeskuksessa sijaitsevan ravintolan edustalla viime maaliskuussa.

Tomi Tapio Tanner istui väkivallanteon aikaan pyörätuolissa. Hän myönsi oikeudessa teonkuvauksen pitävän paikkansa, mutta katsoi syyllistyneensä tapon yrityksen sijasta törkeään pahoinpitelyyn.

Tästä syystä Tanner vaati hovioikeudessa tuomionsa lieventämistä. Hän oli saanut käräjäoikeudessa kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeustuomion. Syytetty kertoi muistikuviensa tapahtuneesta olevan hatarat, koska hän oli ollut tapahtumapäivänä ”viihteellä”. Hän kuitenkin muisti jonkinlaisen riidan uhrin kanssa.

Uhria lyötiin kääntöveitsellä, jonka 8-senttinen terä meni uhrin sydänpussin läpi ja osui sydämen oikean kammion ulosvirtauskanavan pintavaltimoon. Oikeudessa todisteena olleen lääkärinlausunnon mukaan puukotus oli hengenvaarallinen.

Helsingin hovioikeus ei nähnyt syytä muuttaa käräjäoikeuden ratkaisua mihinkään suuntaan, joten kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomio jäi voimaan. Tanner tuomittiin lisäksi maksamaan uhrille 12 500 euron korvaukset kärsimyksestä, pysyvästä kosmeettisesta haitasta sekä kivusta ja särystä.

One thought on “Pyörätuolissa istunut mies iski avuntarjoajaa puukolla sydämeen – tuomittiin tapon yrityksestä

  • 9.9.2017 at 10:29
    Permalink

    Ja antakaas kun arvaan, Tanner on niitä ”kuuden euron miehiä”, eli niitä jotka elävät yhteiskunnan tuilla. Ja jolta ei koskaan tulla saamaan peniäkään rajaa. Ja siksi tämäkin korvaus uhrille joudutaan maksamaan veronmaksajien kukkarosta.

    Nykyisellään käräjäoikeus on melkoisen kallis laitos veronmaksajille. Pari vuotta sitten keskiarvona jokainen käsitety asia maksoi yhteiskunnalle 900 euroa. Silloin lakimiesten tuntikorvaukset olivat luokkaa 80-120e/h. Mutta nyt Helsingissä ollaan tuntihintoja korotettu 350-550e ja Tampereellakin ollaan tasolla 250-350e/h. Joten, jokainen voi päätellä kuinka kallista on kun taparikolliset tappelevat. Tai yrityksiä pyörittävät jäävät kiinni kirjanpitorikoksista.

    Mitenkähän nämä taparikolliset saataisiin kuriin siviilipuolella, jottei niiden toilailuilla lihotettaisi lakimieshiä?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.