ISIS valmistelee myrkkyhyökkäystä kaupassa myytäviin elintarvikkeisiin

Ns. islamilaisen kalifaatin terrorismi on saamassa yhä pahaenteisempiä muotoja: USA:n ja Israelin lehdet kirjoittavat tänään ISIS:n aikeista levittää myrkkyjä elintarvikkeisiin markettien hyllyissä. Kampanjaan rekrytoitaisiin ns. yksinäisiä susia l. huomiotaherättämättömiä jihad-sympatisoijia.

Jerusalem Postin haastattelema israelilainen turvallisuusasiantuntija Eitan Azani näkee Syyriassa asemiaan menettävän ”islamilaisen kalifaatin” l. ISIS:n ottavan uusia keinoja käyttöönsä Euroopassa tapahtuvissa terroriteoissa. Azani kertoi näkemyksistään keskiviikkona (06.09.) lehdistölle. Hän oli käsitellyt samoja aiheita viimeviikolla pidetyssä Herzliya-instituutin konferenssissa, kommentoiden ICT:n päällikön Boaz Ganorin puheenvuoroa. Asiantuntijat toistavat jo aiemmin esitetyn näkemyksen, että ISIS:n aktiviteeetti kohdistuu nyt enenevässä määrin Eurooppaan.


Azani kuvailee viimeaikaisten terroritekojen toteuttajien suhdetta ISIS:n organisaatioon löyhäksi: Vaikka tekijät usein julistavat olevansa ”kalifaatin soturerita”, ja ISIS:n tiedotuksissa teko luetaaan heidän tekemäkseen, todellinen organisatoorinen yhteys puuttuu. Azanin kuvaus sopiikin hyvin Turussa 18.08. ihmisiä tappaneen terroristin tapaukseen, vaikkakin ISIS ei ole tähän mennessä ottanut tekoa nimiinsä. Keskusrikospollisin mukaan Turun terroristilla oli yhteys ISIS:iin, joten kyseessä oli ”kalifaatin” ensimmäinen aktiivitoimi Suomen maaperällä.

ISIS-Da’eshilla, so. ”kalifaatilla” siis olisi operaatiokykyä Suomessa.

”Yksinäiset sudet” -ilmiö liittyy ISIS:n taantumiseen, ja resurssien vähenemiseen. Käytetyt keinot ovat olleet aiempaa epäsotilaallisempia: Puukko- jaa kirves-hyökkäyksiä, ajoneuvoilla ihmisjoukkoon kaahaamista, etc. Aizani ennustaaa repertuaarin laajenemista vaarallisempaan mutta yhä matalan organisatoorisen tason toimintaan. Hänen mukaansa ISIS on ottamassa käyttöön myrkkyjen levittämisen mm. ostoskeskuksiin.

EU-parlamentille joulukuussa 2015 jaettu raportti näki ISIS:n vaarallisimpanaa kehitystrendinä biokemiallisten aseiden ja mm. ”likaisen pommin” tavoittelun. Nyt kuullun skenaarion keinovalikoima on arkisempi, vähemmän konspiratiivisuutta ja organisointia vaativa, mutta tietyllä tavalla vähintään yhtä vaarallinen: Elintarvikkeiden myrkyttäminen kauppojen hyllyissä iskee suoraan arjen turvallisuuteen, ja uhkaa normaalia elämäämme.

”Kalifaatti” l. ISIS heikkenee Lähi-Idässä, lähettää kaadereitaan Eurooppaan, ja näyttää siirtävän painopistettään näyttävistä lähes sotilaallisista iskuista pienimuotoisempiin ”yksittäistapauksiin”, mutta ne eivät ole eurooppalaisille yhtään sen vaarattomampia. Turun 18.08 isku on siis tyypillisempi nykyisen vaiheen terroriteko, kuin v.2015 ja 2016 suuret terrori-iskut.

Aizani ja Ganor eivät ainakaan lehtitietojen mukaan kiinnittäneet huomiota ”kalifaatin” uuden toimintalinjan pahaenteisimpään vaikutukseen: Tavalliset kansalaiset Euroopassa joutuvat kohtaamaan uhkan jokapäiväisessä elämässään, mitä arkisimpia asioita tehdessään. Kun vihollinen on näkymätön, ja sulautuu Euroopassa olevien muslimitaustaisten joukkoon millään lailla erottumatta ja sanomaansa julistamatta, uhka on läsnä aivan toisella tavalla kuin ennen.

On mahdollista, että näemme jonkinlaisia paniikkireaktioita, ja jotain vieläkin pahempaa. Eurooppaan kotoutuneet muslimitaustaiset maahanmuuttajat häviävät tämän skenaarion toteutuessa hyvin paljon.


ISIS-jihadistien myrkkykampanja ei kuitenkaan tule täytenä yllätyksenä. Vuonna 2016 22-vuotias ISIS-yhteyksiä pitänyt Amer Sinan myrkytti syanidilla huumeita, joita hän levitteli San Franciscon yökerhoissa. Mosulin yliopistoalueen takaisinvaltauksen jälkeen laboratorioista löytyneistä papereista on myös päätelty, että jonkinlaisia ihmiskokeita ja muita valmisteluja on tehty myrkyillä suoritettavien operaatioiden valmisteluina. Newsweek kirjoitti tänään laajasti po. myrkky-jihadin uhkasta.

Nesweekin käyttämä kuva:


Israel National News tänään: ISIS plots to poison food in US, UK supermarkets. Islamic terror group tested cyanide-based poison on Iraqi soldiers, preparing to target Western supermarkets.

Jerusalem Post 07.09.2017: ISRAELI EXPERTS POINT AT A NEW ISIS TREND: POISON IN MALLS.

Newsweek tänään: ISIS SUPPORTERS CALL FOR POISONING OF FOOD IN GROCERY STORES ACROSS U.S. AND EUROPE.

Keväällä 2016 ISIS:n tiedotuskanavat julistivat kirves-, puukko- ja ajoneuvoiskujen kampanjan. Tämä toteutui, -ja jatkuu yhä. Viimeksi Turussa 18.08. Millaiset edellytykset ISIS-jihadisteilla on toteuttaa myrkytysoperaatioita kahdella mantereella, USA:ssa ja Euroopassa, sen arvioiminen on hankalaa.


14 thoughts on “ISIS valmistelee myrkkyhyökkäystä kaupassa myytäviin elintarvikkeisiin

  • 8.9.2017 at 20:23
    Permalink

    Saako kiinni jäänyt myrkyttäjä automaattisesti turvapaikan?

    Reply
  • 8.9.2017 at 20:27
    Permalink

    Ei saa antaa pelolle valtaa.
    Uusi NORMAALI Euroopassa on tilanne missä sadat tai tuhannet ihmiset kuolevat joka päivä myrkkyihin.
    Onneksi kyse on vain yksittäistapauksista.
    Ja myrkyttäväthän kantaväestönkin edustejat.
    Syy on VIHAPUHEESSA!
    Muhamettilaisille tulee paha mieli kun suomalaiset kirjoittavat somessa että raiskaaminen on väärin, naisen hakkaaminen on väärin, kunniamurhat ovat väärin, tyttöjen pimpsan silpominen on väärin, halal teurastus on eläinrääkkäystä, kivitystuomiot ovat väärin, kuolemantuomiot ja yleensäkin tuomiot islaminuskosta luopuneille on väärin, naisten alistaminen on väärin, homojen tappaminen on väärin, jne jne.
    Kun vielä suurinosa suomalaisista vastystaa elintasopakolaisten invaasiota, musulmaanilta menee vati nurin.
    Mikseivät vain niinsanotusti LÄHDE VITTUUN TÄÄLTÄ?
    PS. Jos ja kun ihmisiä alkaa kuolla sadoittain silloin syttyy sota.
    Tällä hetkellä vellihousuiset hyysäripoliitikot pelkäävät matuja.
    Pelkäävätkö kohta myös kansaa?

    Reply
    • 9.9.2017 at 08:05
      Permalink

      KIITOS !!! TÄÄ ON NASEVA ASIALLINEN TARPEEKSI YKSINKERTAINEN KANNANOTTO … SILTI SUOMEN KANSA ON KOOMASSA … UNESSA … YMMÄRTÄÄKSEEN TÄN SANOMAN

      Reply
  • 9.9.2017 at 00:25
    Permalink

    Minä en ainakaan osta enää mitään pizzerioista enkä kebabbeja. Enkä sellaisista ruokapaikoista, missä työskentelee mutiaisia.

    Reply
    • 9.9.2017 at 06:24
      Permalink

      Sama täällä ja ihan hygenia sysistä. Ei voi tietää mitä noissa paikoissa tiuhaan vaihtuvat mutiaiset oikeasti ajattelevat kantaväestöstä nyt kun ilmapiiri on muuttunut puolin ja toisin. Pizzassa tai kebab annoksessa voi olla todella iso ullatus. Jos roskaruokaa pitää syödä (todella harvoin) käytän ihan kotimaisia paikkoja.

      Reply
  • 9.9.2017 at 06:55
    Permalink

    Usa ja Israel muodosti koko järjestön. Näistä pitäisi puhua niiden oikeilla nimillä.

    ”They are going to tell you that ISIS did it. And you’re going to believe it,”

    Reply
    • 9.9.2017 at 09:31
      Permalink

      Al Qaeda syntyi Afganistanissa egyptiläisten jihadistien leirissä käydyissä keskusteluissa. Innoittajina oli 1979 Mekassa tapahtunut terrori-isku saudi-hallitusta vastaan, ja egyptiläisten ja arabialaisten konservatiivien kirjoitukset. Al Qaedan mahdollisti Neuvostoliiton hyökkäys Afganistaniin ja sitä seurannut sota.

      Afganistan oli 80-luvulla ainola paikka, jossa poliittiset islamistit saattoivat järjestäytyä, ja sen siis mahdollistivat venäläiset. Sulla mitään oikeita nimiä ole ku et mittään tiiä.

      Reply
  • 9.9.2017 at 07:32
    Permalink

    Noinhan yhteen aikaan Israelin lehdet kirkuivat palestiinalaisten aikovan tehdä Jaffa-appelsiineille. Joskus kultaisella 70-luvulla. Tässäkin asialla ovat Israelin lehdet.

    Globaali eliitti haluaa vähentää väestöä ja myrkyttää ruokaamme nytkin torjunta-aineilla ja erinäisillä lisäaineilla, jotka aiheuttavat syöpää ja ties mitä ja hedelmättömyyttä. Haluavat nyt tehdä iskuja siis näinkin. Ja syyt ISIS-järjestölle, joka on vastaava CIA-satu kuin Al Qaida.

    Reply
  • 9.9.2017 at 07:36
    Permalink

    Pommi ja veitsi-iskut ovat aiheuttaneet rajun jakautumisen väestöjen kesken. Kyllä tuota hallituksen kyselytuntia katsoi ihmetellen. Nuo poliitikot ovat kuin unessa ja todellisuus lykätään sivummalle, samaan hengenvetoon ollaan huolissaan vain vihapuheesta. Siis siitä mistä ihmiset ovat huolissaan, omasta turvallisuudesta, on se vihapuhetta.

    Osa ihmisistä halveksii heikkoja ja kädettömiä politikkoja ja toinen puoli puolustaa ja halaa laittomasti maahan tulleita ja ovat kuin teuraalle meneviä lampaita vaikka ruumiita tulee valtavia määriä. Poliisien voimat on sidottu tähän ongelmaan ja rahaa palaa valtavia määriä. Jopa pienien kyläjuhlien järjestäminen vaatii valtavia turvallisuus järjestelyjä tiesulkuineen ym. Noiden laumojen mukana on sata varmasti tullut hyvin koulutettuja ”uskonsotureita” Olen miettinyt mikä on isiksen seuraava askel Euroopassa, nythän kaikki menee käsikirjoituksen mukaan, ei ne hölmöjä ole. Jossain isiksen propaganda julkaisussa käskettiin näitä fanaatikkoja hyökkäämään poliiseja ja sotilaita vastaan, näinhän on jo tapahtunut. Onko seuraava askel että hyökkäykset kohdistuvat valtaapitäviin ja julkkisiin. Nykyinen somehöttö maailmahan on että noita perseenketkuttajia palvotaan aivan sairaalloisesti ja iskut aiheuttaisivat valtavaa järkytystä ja se olisi aivan eri tasolla kuin jonkun tuntemattoman hengiltä päästämisen.

    Politikkoja suojellaan mutta ei pari turvamiestä saa estettyä jos kohteet valitaan huolella ja asialla on ammattimainen uskonkiihkolla voideltu tappaja. Viranomaiset ovat ehkä tuudittautuneet siihen että nämä iskujen tekijät ovat yksittäisiä epätoivoisia raukkoja. On otettava huomioon että noiden Eurooppaan tulleiden satojen tuhansien joukoissa maan alle menneet todelliset tekijät vasta sopeutuvat uuteen taistelukenttään ja hiovat suunnitelmiaan. Iskut noudattavat samaa kaavaa ja nyt on taas ollut jonkin aikaa hiljaista joten järjellä ajatellen seuraava iskujen aalto on laajempi ja tuhoisampi juuri tämän sopeutumisen ansiosta. Muistuttaa partisaanisotia toisen maailmansodan aikaan. Ensi kohellettiin ja kun opittiin, homma alkoi toimia.

    Reply
  • 9.9.2017 at 10:48
    Permalink

    Suomalainen ruoka on jo nyt myrkytetty tuottajien osalta glyfosaatilla ja muilla tuholaismyrkyillä. Viljaan on varastoissa ajettu hometta tappava myrkky ja peltoja on lannoitetty raskasmetalleja sisältävillä ”maanparannusaineilla”. Joten, ehkä syanidi sitten tappaa hiukan nopeammin, mutta silloin ei tarvitse kitua niin pitkään tässä maassa.

    Tosin, uutisen oikeudnemukaisuutta voidaan epäillä kun lähde tulee siionistien maasta jossa uhkakuvilla retostellaan ja kuten Saksan holokaustitarinoissakin, se joka keksii kammottavimman valeen saa suurimmat suosinosoitukset. Ihmissaippuaa ja lamppuja joissa varjostimet ovat ihmisten nahkaa. Jep jep… Ja kuusimiljoonaa tapettiin Aushcwitsissa. Kaikki samaa tasoa Jaffa-appelsiinien (juutalaisten tuote) kanssa. Minä en jaksa uskoa että joku alkaa myrkyttämään ruokaa cyanidilla. Jo sen haju on niin voimakas että kun tuotteen pakkauksen avaa, niin se pistää nenään paatuneimmallekkin nistille.

    Mutta tuo huumeiden sekaan sekoitettava myrkky. Siinä on järkeä. Poistuupahan yhteiskunnasta käyttäjiä ja sitämukaan myös rikollisuus vähenee.

    Reply
  • 9.9.2017 at 11:35
    Permalink

    jutkut ne ruuat myrkyttää eikä mikään isis!

    Reply
  • 9.9.2017 at 11:57
    Permalink

    Sitä tänne halutaan. Oikeen kerjäämällä kerjätään turpaan.

    Reply
  • 9.9.2017 at 15:10
    Permalink

    Kotoutuminen on epäonnistunut ja islamilla ei ole mitään tekemistä islamisten kalifaatin kanssa jne. Ei anneta pelolle valtaa ja syödään saatan säilykkeitä lopun ikää..

    Reply
  • 9.9.2017 at 21:13
    Permalink

    Eihän tämä mitään uutta ole. Jo 1980-luvun alussa Ruotsissa muslimit ruiskuttivat elohopeaa israelilaisiin appelsiineihin kaupoissa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.