Poliisi käytti järjestelmään 86 miljoonaa, koodari pääsi samaan 57 rivillä koodia

Australian poliisi Victoriassa kyllästyi osavaltiossa 16000 vuosittain varastetun auton etsiintään. Poliisi on nyt tilaamassa partioautoihinsa rekisterikilpiä tunnistavan kamerajärjestelmän.

Järjestelmä kuvaa liikenteessä olevien autojen rekisterikilpiä, vertaa niitä järjestelmään ja ilmoittaa, jos liikenteessä on varastettuja autoja.

Järjestelmän hinnaksi on arvioitu 86 miljoonaa Australian dollaria (n.57milj€). Järjestelmä kattaisi 220 partiopoliisiautoa.

Tait Brown, harrastelijakoodari ja ux-suunnittelija päätti kokeilla miten kotikonstein saisi luotua samantapaisen järjestelmän. Kuitenkin kaikki komponentit oli saatavilla normaaleista verkkokaupoista.

Brown käytti kamerana perus kojelautakameraa ja koodasi oman 57 rivisen koodinpätkän, millä sai kameran kuvasta eriteltyä rekisterikilven numerot ja kirjaimet. Kuvan lukemisen onnistumistarkkuuskin nousi 91 prosenttiin, joten suhteellisen luotettavasta järjestelmästä oli kyse.

Suurin osa koodista

Brown ihmetteleekin mistä 86 miljoonan tarjous koostuu, koska toimivan järjestelmän toteutus ei todellakaan maksa lähellekkään tätä pyydettyä summaa. Brown tosin myöntää, ettei tiedä mitä tarjous pitää sisällään.

Tarkemmat tiedot Brownin tutkimuksista.

Lähde: Medium

 

One thought on “Poliisi käytti järjestelmään 86 miljoonaa, koodari pääsi samaan 57 rivillä koodia

  • 3.9.2017 at 08:00
    Permalink

    Ensin pitää palkata satapäinen tutkijaryhmä joka tutkii asiaa. Sitten satapäinen kovapalkkainen virkamiesryhmä joka puuhastelee vuoden pari asian tiimoilta. Lakimiesarmeijat tutkii asiaa lain tiimoilta. Tuo raha on pieni jos vertaa mitä rahaa yleensä kuluu tämäntapaisiin valtion projekteihin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.