Ilma-iskun uhkaama ISIS-saattue pääsi liikkeelle sovittuaan Libanonin kanssa

Syyriasta pakoonpyrkivä ”islamilaisen kalifaatin” terroristeja ja heidän perheenjäseniään kuljettava bussisaattue on päässyt Libanonin armeijan kontrolloiman alueen lävitse matkallaan Syyrian itäosiin. Terroristit ostivat pääsyn luovuttamalla Libanonille v.2014 surmaamiensa libanonilaisten sotilaiden jäännökset. USA:n Syyriassa olevien joukkojen edustaja eversti Ryan Dillonin mukaan ISIS-saattuetta vastaan olisi isketty ilmasta, jos se olisi voitu tehdä siviilejä vahingoittamatta.


Eversti Dillon kertoi myös medialle, että USAF katkaisi ilma-iskulla erään sillan estääkseen jihadisteja palaamasta tulosuuntaansa. Nämä joutuivat täten joka puolelta libanonilaisten ja Hizbollahin sotilaiden ympäröimiksi. Hizbollahin johtajan Hassan Nasrallahin mukaan saattuessa  oli 26 haavoittunutta terroristia, 308 aseistettua taistelijaa ja 331 siviiliä. Hizbollahilla on ollut keskeinen rooli tapauksen kulussa.

Hizbollah on osallistunut Syyrian sisällissotaan Assadin hallituksen puolella ISIS:tä ja oppositiovoimia vastaan. Hizbollah on arvostellut USA:n johtamaa liitoutumaa ”saattuessa olevien  siviilien auttamisen estämisestä”. USA ja Irakin hallitus ovat hyvin tyytymättömiä terroristisaattueen liikkumisen jatkumisesta.

Irakin pääministeri Haider al-Abadi paheksuu ISIS-taistelijoiden siirtymisen sallimista itään, lähemmäs Irakin rajaa. ”Me taistelemme terroristeja vastaan Irakissa”, hän sanoi tiistaina. Emme lähetä heitä Syyriaan – tapamme heidät Irakissa.

Straitstimes 01.09.2017.5 thoughts on “Ilma-iskun uhkaama ISIS-saattue pääsi liikkeelle sovittuaan Libanonin kanssa

 • 2.9.2017 at 22:28
  Permalink

  Ei jenkit omiaan ammu…läpinäkyvää…kovin läpinäkyvää JÄLLEEN KERRAN!

  Reply
  • 3.9.2017 at 09:38
   Permalink

   Se oli ilmeisesti Iranin ja Venäjjän(kin) tukema HIzbollah, joka esti terojen pommittamisen. HIzbollah kuuluu Syyriassa Assadin tukijoihin, ja ovat shitti-muslimeja l. shiioja. USA olisi halunnut libanonilaisten ottavan kiinni pakenijat, eikä päästää heitä Syyrian hallituksenn kontrolloiman alueen läpi Itä-Syyriaan, missä ”ISIS” yhä muodostaa uhkatekijän jenkkien tukemille voimille.

   Epäilen, että tapauksen taustat ulottuvast pitkälle? JEnkkerjä on kuitenkin turha syyttää.

   Reply
 • 3.9.2017 at 07:55
  Permalink

  Tuli puhdistaa saastan pois. Pitäikö venäläisten hoitaa kun jenkit epäröi. Eurooppanhan nuo ovat matkalla muuten.Kumma ettei Merkel ole jo varoittanut koskemasta heihin.

  Reply
  • 17.9.2017 at 20:09
   Permalink

   Venäläisten liittolaisen Assadin liittolaiset Hizbollah päästivät issiläiset karkuun.

   Reply
 • 28.12.2017 at 16:34
  Permalink

  Jo sinällään kunniakkaasti kuolleiden libanonilaisten sotilaitten luut eivät olisi olleet sen arvoisia, että nuo elukat olisivat saaneet vapaan pääsyn turvallisesti perille. Jokainen libanonilainen sotilas, joka tietää sen varmuudella, että tuon murhajoukkion ensimmäinen työ sen jälkeen kun saanut matkapölyt puisteltua päältään on uusien raukkamaisten teurastusten aloittaminen heti kunhan pommit ovat värkätyt ja kalasnikovit rasvatut.
  Paha maailma suojelee pahoja ja hyvät saavat osakseen raskaan tuomion vääryydessä rypeviltä tuomareilta.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.