Tuomittujen pommimiesten puolustus vetoaa Säpon dokumentteihin hovioikeudessa

Göteborgin Käräjäoikeudessa pitkiin vankeustuomioihin tuomittujen Anton Thulinin, Viktor Melinin ja Jimmy Jonassonin puolustus tuo hovioikeuden käsittelyyn päämiehiään tukevia Ruotsin turvallisuuspoliisin, Säpon, dokumentteja. Käsittely hovioikeudessa alkoi tänään perjantaina (01.09.). Miehet tuomittiin mm. pommi-iskusta pakolaisten vastaanottokeskukseen. Asian käsittelyn hovioikeudessa on suunniteltu päättyvän 06.09.


Teot, joista miehet tuomittiin, tapahtuivat tämän vuoden tammikuussa. Vastaanottokeskuksen roskapussiin jätetty räjähde vahingoitti siivoojaa tämän heittäessä pussia roskasäiliöön. Melin ja Jonasson tuomittiin maksamaan siivoojalle korvauksia 197 530 kruunua. Toinen pommi-isku oli kohdistunut erään vasemmistojärjestön käyttämän rakennuksen julkisivuun, rikkoen ikkunoita.

Asianajajat kiistävät päämiestensä syyllisyyden, ja vaativat heidän vapauttamistaan. Thulin, Melin ja Jonasson toimivat ”Pohjoismaisessa Vastarintaliikkeessä”, jonka Suomessa tapahtuvan toiminnan lakkauttamisvaatimus on tullut äskettäin käräjäoikeuden käsittelyyn.  Lakkauttamista vaatii Poliisihallitus, jota oikeudessa edustaa Markku FredmanDemokraattiset Lakimiehet ry:stä”. Kyseisen yhdistyksen julkaisuissa ennen vuotta 1991 mainitaan yhteistyö vastaavien neuvostoliittolaisten elinten kanssa.

Oikeusprosessin mediakäsittely Ruotsissa on ollut hyvin tunteisiin vetoavaa, aivan erilaista kuin esm. Suomessa äskettäin tapahtuneista terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista epäillyillä. ”Bombnazisterna” -sanontaa on käytetty laajalevikkisissä sanomalehdissäkin. Poikien asianajajat ovat varovasti viitanneet po. ilmapiirin vaikutukseen käräjäoikeuden tuomioihin.

Expressen 07.07.2017.

Expressen tänään.


One thought on “Tuomittujen pommimiesten puolustus vetoaa Säpon dokumentteihin hovioikeudessa

  • 1.9.2017 at 16:11
    Permalink

    Olikos miesten osuus pommeihin aukottomasti todistettu? Vai olivatkos he ensimmäiset sopivat syytetävät?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.