Yhdysvallat pommitti Pohjois-Korean rajamailla

Yhdysvaltojen neljän F-35B taistelukoneen, kahden B-1B pommittajan ja neljän Etelä-korean taistelukoneen on nähty lentävän yli Korean niemimaan. Koneet olivat lähtöisin Yhdysvaltojen laivastosta Japanista.

Voimannäytteen oli tarkoitus olla vastalause P-Korean ohjuskokeille. P-Korea testasi ohjuksiaan Japanin yli vain kaksi päivää ennen Yhdysvaltojen ja E-Korean reagointia.

Pommitus tapahtui Gangwonin itäisellä alueella. Itse pommitus oli mallia (mock bombing drill), eli eräänlainen piikkausporapommitus, jolla on tarkoitus halvaannuttaa vihollisen laitokset.

Yhdysvaltojen merivoimien komentaja on sanonut iskujen olevan suora kannannotto P-Korean ohjuskokeille.

”Pohjois-Korean toimet ovat uhka liittolaisillemme, kumppaneillemme ja kotimaallemme”, sanoi Tyynenmeren ilmavoimien komentaja Terrence O’Shaughnessy.

Yhdysvaltojen ja E-Korean yhteiset harjoitukset alkoivat jo viikko sitten. Vuosittaiset harjoitukset ovat herättäneet närää Pyongyangissa. Harjoituksia on yritetty saada rauhoitettua, jotta P-Korean johtaja Kim Jong Un saataisiin neuvottelupöytiin.

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Hua Chunying on sanonut, ettei Koreoiden tilanne ole mitään tietokonepeliä, vaan se on todellista ja olemassa.

Yhdysvallat sijoittivat joukkoja Japaniin jo Obaman hallinnon aikana. Presidentti Trump on ilmoittanut omalla kaudellaan Japanin pääministeri Shinzo Abealle Yhdysvaltojen seisovan 100% Japanin puolella.

Lähde: CNN

2 thoughts on “Yhdysvallat pommitti Pohjois-Korean rajamailla

 • 1.9.2017 at 00:41
  Permalink

  Demokraattinen rakkauspommitus.

  Reply
 • 2.9.2017 at 21:29
  Permalink

  Diktatuurihan suomessakin on, kansaa ei kuunnella.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.