Pentagon on pitkään valehdellut taistelevien joukkojensa määrästä ulkomailla

27.8 nykysuomi.com uutisoi Yhdysvaltojen suunnitelmista lisätä sotilaallista voimaansa Afganistanissa. On kuitenkin käynyt ilmi että sotilaiden määrä on jo nykyisellään huomattavasti suurempi kuin pentagonin ilmoittama ja artikkelissa mainittu 8400. Tänään Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti todellisen määrän olevan noin 11 000 sotilasta. Suunniteltu muutaman tuhannen sotilaan lisäys tehdään siis tähän, eikä viralliseen 8400 sotilaan lukuun.

Pentagonin tiedottaja Dana White toteaa että samat läpinäkyvyyden periaatteet pätevät muihinkin Yhdysvaltain käymiin sotiin. Kenraali Frank Mckenzien mukaan ulostulon tarkoitus on selkeyttää monimutkaisia raportteja. Toiminta on siis läpinäkyvää mutta liian monimutkaista oikean tiedon julkaisemiseksi. Esimerkiksi Iraqissa on toistuvasti raportoitu olevan noin 5300 yhdysvaltalaista sotilasta, mutta todellinen luku on n.7000. Syyriassa vastaavat luvut ovat 503 virallisesti ja n.1500 todellisuudessa. Pentagon on luvannut myös Syyrian ja Iraqin lukuihin täsmennystä tulevina kuukausina. Toivoa suomeakin pakolaismassojen muodossa koettelevien konfliktien äkillisestä ratkeamisesta ei siis vieläkään ole näköpiirissä.

Lopullista lukua Afganistaniin sijoitettavien sotilaiden määrästä ei ole annettu sillä viranomaisia on kielletty puhumasta tulevaisuuden luvuista julkisuuteen. Anonyyminä pysyvä viranomaislähde on kuitenkin paljastanut luvun olevan noin 3900. Presidentti Obama määräsi ulkomaille sijoitettujen taistelevien joukkojen määrän vähentämisestä kautta linjan, mutta pentagon on Time lehden mukaan rikkonut määräystä tietoisesti ja toistuvasti.

Pentagonin ilmeisen salailun vuoksi on mahdotonta sanoa millä laajuudella Yhdysvallat ottaa osaa maailman eri kolkissa käytäviin sotiin mutta viralliset luvut näyttävät karmeilta. Yhdysvaltain armeijan sotilaita palvelee yli 300 000 miestä yli 150 maassa. Määrä on noin 30% suurempi kuin esimerkiksi Suomen armeijan sodan ajan vahvuus.

Lähde: Time-lehti, U.S Department of defense, Puolustusvoimat

2 thoughts on “Pentagon on pitkään valehdellut taistelevien joukkojensa määrästä ulkomailla

 • 31.8.2017 at 23:29
  Permalink

  Nimikin on hämäystä sillä tuo porukka ei pyöri maailmalla edistämässä tavallisen amerikkalaisen asiaa vaan toimii pienen rahamaailman eliitin rosvojoukkona joka lähetetään sinne mihin syystä tai toisesta halutaan tehdä yhteiskunnallinen häiriö. Logona näillä bandiiteilla pitäisi jenkkilipun tilalla olla $

  Reply
 • 1.9.2017 at 08:46
  Permalink

  No, pentagonin kaluunat saavat rahaa jokaisesta sotilaasta joka sortaa muuta maailmaa ja varmistaa öljy yhtiöiden voitot ryöstämällä maalta omien öljyvarojensa käytön. Siitähän tässä on kyse eikä mistään muusta. Katsokaapa niitä maita joissa ei ole luonnonrikauksia, sielä ei ole Amerikkalaisten (sionistien) järjestämää sotaa eikä Amerikkalaisia sotilaita.

  Samaa tapahtuu koko ajan myös Suomessa. Suomen luonnnvaroja ryöstetään ulkomaalaisten yhtiöiden toimesta ja se mahdollistetaan päättäjiemme siunauksella. Meille ei jää kuin ongelmat ja tuhottu luonto sekä velkaa. Erona on vain että meiltä puuttuvat Amerikkalaiset sotajoukot joita koitetaan saada maahan väkivalloin. Amerikaisten sotilaiden toimea hoitaa tällä hetkellä poliisi ja ELY-keskukset.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.