EU kiristää Britannialta rahaa – ”Tulevaisuuden suhteista ei puhuta ennen kuin vaatimuksiin suostutaan”

EU ja Iso-Britannia ovat tänään käyneet neuvotteluja brexitin käytännön järjestelyistä. Neuvottelut ajautuivat umpikujaan EU:n vaadittua Britannialta arviolta 60 miljardin euron erorahaa mikäli se tahtoo aloittaa nopeasti neuvottelut tulevaisuuden suhteista ja sopimuksista.

Britannian brexit-neuvottelija David Davis totesi että hänellä on velvollisuutensa brittiläisiä veronmaksajia kohtaan ja että näkemyserot korvauksen suuruudessa ovat erittäin kaukana toisistaan.

Eu perustaa vaatimuksensa muun muassa Britannian EU-jäsenenä lupaamiin kehitysapu-rahoihin. Davisin näkemyksen mukaan EU laittaa asioille yli-suuren hintalapun ja peräänkuulutti joustavuutta myös EU:n suunnalta. Euroopan unioni on vaatinut Britannialta takuita edistykselle esimerkiksi ihmisoikeuksien noudattamisessa sekä sen rajapolitiikassa Irlannin saaren valtioiden kanssa jäsenyyden lakattua.

EU on useaan otteeseen todennut että tulevaisuuden suhteista ei neuvotella ennen kuin sen vaatimukset on täytetty sitä tyydyttävällä laajuudella. Mikäli brexit toteutuu ennen kuin esimerkiksi kaupankäynnistä on päästy sopuun, muuttuu Britannian kauppa unionin alueelle äärimmäisen vaikeaksi erilaisten verojen ja tariffien astuttua kuvioon.

Britannian Euroopan kauppa on unionin panttivankina ja lunnaat ovat 60 miljardia euroa.

Lähde: AP, The Telegraph

 

2 thoughts on “EU kiristää Britannialta rahaa – ”Tulevaisuuden suhteista ei puhuta ennen kuin vaatimuksiin suostutaan”

 • 1.9.2017 at 00:29
  Permalink

  Tämän takia kutsun tätä saatanallista unionia EU-mafiaksi. Toiminta nimittäin täyttää kaikki kriteerit -uhkailua, painostusta, korruptiota, ihmiskauppaa…

  -Eroon on päästävä. NOPEASTI!

  Reply
 • 1.9.2017 at 08:33
  Permalink

  Eihän tulevaisuuden kaupista tarvitse sopia mitenkään. Meillähän on euroopan alueella voimassa oleva ETA-sopimus jolla voidaan käydä kauppaa aivan kuin EU-sopimuksellakin.

  Nyt käy niin että Iso-Britania eroaa EU:sta, jättää velkansa meidän maksettavikseen, kerää itselleen hirvittävät kultavuoret Target-2 järjestelmällä, ja kun EU ja Euraasia yhdistyvät, on yksi tätä super-liittovaltiota hallitseva maa.

  Jaa että miten niin EU ja euraasia yhdistyvät? Niin tulee tapahtuman. Kun euroopan unioni saadaan ratifioitua ja valta siirretään Brysseliin, niin saman pyöreän pöydän hallitsijat: Kuningatar/kuningas Engannista, Hollannin kunngashuone, Ruotsin kruunu ja Venäjän johtaja sopivat Euraasian ja EU:n yhdistämisestä ja yhteisistä velkakirjoista sekä investoinneista. Tämä juna on jo lähtenyt liikkeelle.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.