Näkökulma – Ketkä pyörittävät vaihtoehtomedioita

Vaihtoehtomediat, joillekkin valhemedia, toisille se ainoa ja oikea media.

Mutta millä nämä uudet tulokkaat pyörivät? Laitteet maksavat, kirjoittajat maksavat, on kuluja domaineista, palvelimista ja varmasti paljon muita pieniä sivukuluja. Jos mietitään lukijamääriä Mv aikoinaan uutisoi tavoittavansa 200 000 päivälukijaa parhaimpina aikoina. Nykysuomelta sain tiedon 80 000 päivälukijan määristä. Muiden lukijamääristä ei ole tietoa, mutta jakomäärien mukaan lukijoita riittää.

Google tuloihin sen verran perehtyneenä voin sanoa, ettei 100000 päivälukijan määrillä vielä makseta läheskään kaikkia kuluja, hyvä jos 30% saa katettua. Palkkoja kun miettii, journalisti palkka:

Kirjoittajia vaihtoehtomedioilla on arviolta 2-15. Journalistiliiton palkkoihin verraten, ei googletuloilla saisi edes yhtä kirjoittajaa ja edelleen maksettavana on muut pakolliset kulut. Tästä voimme vetää johtopäätöksen, ettei mainoksilla ainakaan rahoiteta toimintaa. Harvoilla vaihtoehtomedioilla on omia mainostajia, tähän on vain yksi syy. Mikään yritys ei uskalla ja tästä voi kiittää valtamedian onnistunutta mustamaalaus kamppaniaa.

No miksei vaihtoehtomedioilla lue toimittajien nimiä. Syy on sama kun mainostajissakin. Nimensä julkaiseva toimittaja on suoraa riistaa valtamedialle ja sitä myötä valtamediaa kannattaville hyeenoille, jotka muistavat varmasti ilmoittaa asiasta työnantajille, sukulaisille ja poliisille. Valtamedia voi syyttää itse asiassa itseään, ettei nää juttujen kirjoittajien nimiä.

No kuitenkin palataksemme kuluihin. Millä nämä mystiset mediat elävät? Mitään tulonlähteitä ei juurikaan ole. Tuskin kenelläkään perse kestää loputtomiin omistaan rahoittamaan toimintaa. Tukia valtiolta on turha odottaa ja tuskin kirjoittajat hyväntekeväisyyttä tekevät.

Jäljelle ei jää enää muuta kun ulkopuolinen rahoitus, eli lahjoitukset. Kuka lahjoittaa? Tuskinpa valtamedia uskolliset, eli jäljellä on enää ne jotka haluavat erilaista journalismia. Tätä erilaista ja vapaampaa journalismia haluavia mahtaa olla paljon, koska niin alkaa olla vaihtoehtomedioitakin.

Ymmärrän valtamedian paineen.

Vaihtoehtoiset nakertavat päivä päivältä suuremman palan yhteistä kakkua. Vaihtoehtomedioilla ei kuitenkaan ole suuria toimistorakennuksia, eikä tuhansia kirjoittajia, kuten valtamedioilla rasitteena ja ne kulut vasta suuret ovatkin. Tottakai hyökkäykset vaihtoehtomedioita vastaan on kovia. Mutta ärsyttääkö tämä jo kansaa siinä määrin, että kansa maksaa mielummin uutisista ”valheelliselle” puolella, kun lukee päivästä toiseen pöhöttynyttä ja sensuroitua uutista.

Välillä naurattaa ihmisten kommentit ”älä anna klikkejä noille”, eihän yksikään lehti tienaa sillä, että luet uutisen. Googletulothan määrittyy mainosklikkauksilla, jos et halua tukea lehteä, yksinkertaisesti älä klikkaa mainoksia, jos taasen haluat antaa muutaman sentin lehden kassaan, helpoin tapa on painaa jotain mainosbanneria.

Selvästi uudet tuulet puhaltavat mediakentällä ja kaiken tämän on Suomen kansa rakentanut yhdessä.

Kansa pyörittää vaihtoehtomedioita.

-Samppa Granlund

6 thoughts on “Näkökulma – Ketkä pyörittävät vaihtoehtomedioita

 • 23.8.2017 at 07:59
  Permalink

  Olisit vaan kirjoittanut reilusti että valhemdia eikä valtamedia!

  Reply
 • 23.8.2017 at 08:39
  Permalink

  ”Journalistiliiton palkkoihin verraten, ei googletuloilla saisi edes yhtä kirjoittajaa ja edelleen maksettavana on muut pakolliset kulut. Tästä voimme vetää johtopäätöksen, ettei mainoksilla ainakaan rahoiteta toimintaa. Harvoilla vaihtoehtomedioilla on omia mainostajia, tähän on vain yksi syy. Mikään yritys ei uskalla ja tästä voi kiittää valtamedian onnistunutta mustamaalaus kamppaniaa.”

  Nämä parjatut uutislehdet ovat vain aikaansa edellä. Kokoomuksen tarkoitus on korvata suomalainen työntekijä ulkomaalaisella jolle maksetaan vain murto-osa liiton vähimmäispalkasta. Työluvan ja sitä kautta oleskeluluvan saa vain jos suostuu tähän palkka-aleen. Tästä näemme surullisia esimerkkejä dokkareissa jotka kertovat pimeistä työmarkkinoista, kohta ei tarvitse ompeluttaa rättejä Thaimaassa kun ompelijat istuvat oman kerrostalon kellarissa.

  Reply
 • 23.8.2017 at 08:58
  Permalink

  Onneksi meillä on internet niin ei tarvitse uskoa kaikkea mitä valtakunnan uutisissa ja painetuissa lehdissä sanotaan. Voi itse muodostaa oman mielipiteensä joka perustuu ajattelulle. Ja parastahan tässä on että se valheellinen uutisointi jota valtamedia on harrastanut vuosikymmenet, paljastuu joka kerta. Ja joka kerta saadaan myös valehtelijan nimi yleiseen tietoon. Hän joka itseään journalistiksi kutsuu.

  Reply
 • 23.8.2017 at 10:50
  Permalink

  Valtamedia on iso valhemedia!!! Turun puukotuksista uutisoitiin selkeesti valheellisesti liittyen matuloisten sankarilliseen auttamiseen. Entäs tää Virheiden Husun vääristellyn puukotustapauksen uutisointi.

  Valevaltamedia lisäksi uutisoi asioita häikäilemättömän yksipuolisesti harrastaen mielipiteen muokkausta liittyen mm. yltiöpäisen maahanmuuton auvoisuuteen, monikulttuurisuuden ihanuuteen, homoiluun, viherpiiperrykseen ts. vihervasemmiston ja kulttuurimarxismilaisten ajamiin, yhteiskuntaamme hajottaviin asioihin.

  Siksi luen nykyisin Valevaltamediaa hyvin vähän enkä kato tv -uutisia.

  Reply
 • 23.8.2017 at 12:20
  Permalink

  Lopettakaa välittömästi paskalehtien tilaus ja jos pakko käydä ”valta”median propagandaa lukemassa niin muistakaa AINA käyttää klikkauksen estoa!

  Reply
 • 23.8.2017 at 14:16
  Permalink

  Rikolliset vallanpitäjämme ja valta-VALE-media toimivat toisiaan tukien Suomen ja kantasuomalaisten tuhoamiseksi Afrikasta tulevan mutavyöryn alle.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.