USA karkoitti jopa yli miljoona kansalaistaan

Yhdysvallat karkoitti maastaan 500 000 – 2 000 000, eli viisisataatuhatta – kaksi miljoonaa, joista 60% oli Yhdysvalloissa syntyneitä USA:n kansalaisia vuosien 1929-1936 välillä. Palautettavat olivat meksikolaisia ja meksikon-amerikkalaisia.

Yhdysvallat karkoitti myös vuonna 1954 noin miljoona henkilöä, joista valtaosa oli Meksikon kansalaisia ja laittomia siirtolaisia, mutta jotkut olivat USA:n kansalaisia. Molemmissa tapauksessa karkoitukset toteutettiin Meksikoon.

Asia paljastui Wikipediasta.2 thoughts on “USA karkoitti jopa yli miljoona kansalaistaan

 • 20.8.2017 at 07:48
  Permalink

  On niitä Trumppeja ollut ennekin näemmä.Miksiköhän näistä ei jukisuudessa puhuta yhtä kiihkeästi kuin Trumpin suunnitelmista.

  Reply
 • 20.8.2017 at 09:30
  Permalink

  Entäs sitten? Niin aikanaan kuin nytkin, kyse on ollut vain siitä että kyseiset henkilöt eivät ole halunneet rekisteröityä Amerikan yhdysvaltoihin ja halunneet maksaa veroja rekisteröitymisensä jälkeen. Niin silloinkin kuin nytkin, kaikilla luvattomasti maassa oleskelevilla on ollut pitkä aika ja sitämyötä mahdollisuus rekisteröityä Amerikan yhdysvaltojen kansalaiseksi ja olla osana yhteiskuntaa. Jos ei halua niin kohdalle saattaa osua karkoitus.

  Ei tässä ole sen kummemmasta kyse.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.