Jihadistien organisoitu soluttaminen Eurooppaan

IBNA -uutistoimiston (Independent Balkan News Agency) luotettavista lähteistä saamien tietojen mukaan jihadistien soluttaminen Eurooppaan on suunnitelmallista, hyvin organisoitua ja täydessä käynnissä.

Terrori-iskujen uusi aalto Espanjassa, Suomessa ja Saksassa ja jatkuvat terroriuhkaukset muissa Euroopan valtioissa ovat ensi merkkejä jihadin eli muslimien ”pyhän sodan” painopisteen siirtymisestä Eurooppaan.
Isisin menettäessä jalansijaansa Lähi-Idässä, monet sotatoimiin osallistuneet jihadistit joutuvat palaamaan lähtömaihinsa Euroopassa. IBNAN tietojen mukaan tämän lisäksi on meneillään jihadistien systemaattinen soluttaminen Eurooppaan.

IBNAN tietolähteet ovat olleet yhteydessä Isiksen jäseniin, ja heidän antamissaan tiedoissa kuvataan Eurooppaan lähetettävien jihadistien valintamenettelyä.
Jihadistien on täytettävä seuraavat kriteerit: Heidän on oltava hyvin sitoutuneita Isikseen ja jihadiin. Heidän on ollut osoitettava kykynsä taistelutoimissa. Heidän on oltava fyysisesti hyväkuntoisia, ja heidän on oltava hyviä kommunikointikyvyiltään.

Kun jihadisti on tullut valituksi, alkaa hänen muokkaamisensa ”pakolaiseksi.” Jihadistin ruokavaliota rajoitetaan – hänelle ei anneta kahteen kuukauteen muuta kuin vettä ja leipää, kunnes hän on riittävästi laihtunut ja hänen lihaksensa surkastuneet. Sitten hänelle annetaan uusi identiteetti (paitsi jos hänestä on jo olemassa virallista biometristä dataa eurooppalaisissa tiedostoissa) ja hänet viedään pakolaisten salakuljettajille, joiden huostassa hän soluttautuu muiden pakolaisten joukkoon.

Jihadistien tunnistaminen on vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Toimittaja, joka teki artikkeleita Isiksen taisteluista ja puhui jihadistien kanssa, kuvaili IBNA:lle eräitä piirteitä joiden perusteella jihadistit voi tunnistaa:
1) Heidän ryhtinsä on hyvä. Pitkään jatkuneen sotilaskoulutuksen johdosta heidän ryhtinsä poikkeaa muista pakolaisista. Todelliset pakolaiset ovat yleensä kantaneet pitkään raskaita taakkoja (kuten ihmisiä) selässään ja eläneet jatkuvassa ahdistuksessa ja epävarmuudessa, mikä kaikki saa ihmisen näyttämään väsyneeltä ja kulkemaan kumarassa.
2 )Eristäytyminen:  Jihadistit viettävät alkuun aikaa muiden pakolaisten seurassa ollakseen herättämättä huomiota, mutta alkavat pikku hiljaa vetäytyä syrjään omiin oloihinsa.
3) Päähine: Jihadisteilla on lähes poikkeuksetta päähine – useimmiten aremeija- tai pesäpallo -tyylinen lippalakki.
IBNAN toimittajat tunnistivat näitä piirteitä tietyissä pakolaisissa eräällä Kreikan saarella, ennen heidän siirtämistään pakolaisleireihin.

Isisin asemien yhä kavetessa Syyriassa, jihadistien virta Eurooppaan tulee kasvamaan. Suurin osa heistä tulee Eurooppaan Kreikan ja Bulgarian kautta. Mitä luultavimmin näissä maissa ei siis tulla näkemään terroristi-iskua vähään aikaan, koska kukapa haluaisi polttaa sillan edessään?

Lähde:
http://www.balkaneu.com/isis-jihadists-are-returning-to-europe/

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4 thoughts on “Jihadistien organisoitu soluttaminen Eurooppaan

 • 21.8.2017 at 00:07
  Permalink

  Nyt tulee juuri sitä tietoa mitä suomalaiset tarvitsevat. Kiitos Nykysuomi -hyvää työtä!

  Reply
 • 21.8.2017 at 06:28
  Permalink

  Sipilä, Orpo ja Soini odottelavat malttamattomina tätä rikastusta ja Alex twiittaa kompaten pankkiholvista. Suomi hiljenee vielä monen monta kertaa.

  Reply
 • 21.8.2017 at 08:23
  Permalink

  Voi saablari 🙁 Mutta näinhän se näyttää menevän…Systemaattista ja pitkäjänteistä toimintaa.

  Reply
 • 21.8.2017 at 08:45
  Permalink

  EURIPOL ja Suomen poliisi voisi listata kaikkien epäiltyjenkin jihadistien ja eri euroopan maista lähteneiden isis-taistelijoiden kuvat netissä jotta kansa tietää varoa heitä. Ja jotta kansa tottuu rekisteröimään sen missä ne liikkuvat ja mitä ne ostavat. Ja jotta sitten aikanaan kun kansalaisuudet peruutetaan, niin tiedetään mistä henkilö noukitaan karkoitusta varten.

  Tätä varten voisivat suomalaisetkin valokuvata ja kerätä suuria määriä valokuvia kasvoista joita sitten jaetaan kansainvälisesti jotta lähtömaiden viranomaisilla olisi tieto mistä kenetkin löytää. Täälä Suomessa jihadistit luulevat olevansa turvassa ja siitä pitää tehdä loppu. Voisiko Nykysuomi tehdä paikan jonne voisi lähettää jpeggejä? Tai sitten tehän linkin esim. VK:hon jonne ne pudotettaisiin?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.