Pakolaisneuvonta varoittelee palaamasta Ruotsiin

Pakolaisneuvonta ry:n Paperittomat-hanke on huolissaan huhuista, että jotkut turvapaikanhakijat ja laittomasti maassa oleskelevat olisivat palaamassa sinne, mistä ovat tulleetkin:

Olemme Pakolaisneuvonnassa kuulleet, että monet turvapaikanhakijat ja paperittomat suunnittelevat lähtöä Ruotsiin. Tässä tärkeää juridista tietoa niille, jotka harkitsevat lähtöä toiseen EU-maahan: Pako muualle ei ratkaise ongelmiasi vaan pahentaa niitä. Euroopan unionin jäsenvaltiot ovat keskenään sopineet (ns. Dublin-asetus), että turvapaikkahakemuksen käsittelee vain yksi EU-maa. Turvapaikka-asiaasi ei tutkita siis uudelleen, vaikka siirryt uuteen maahan. Mikäli turvapaikka-asiasi on Suomessa kesken ja lähdet Ruotsiin, jätät vapaaehtoisesti turvapaikka-asiasi Suomessa kesken, mutta et silti saa sitä käsittelyyn Ruotsissa. Hyvin todennäköisesti Ruotsi käännyttää sinut Dublin-asetuksen perusteella takaisin Suomeen. Lisäksi muistutamme, että Ruotsi on jo vuosien ajan tehnyt kielteisiä päätöksiä esimerkiksi Bagdadiin.

Tekstiä on jo käännetty eri kielillä levitettäväksi Facebookissa.


Pakolaisneuvonta on voittoa tavoittelematon kansalaisjärjestö, jonka toiminnan rahoitus on pohjautunut pääosin turvapaikanhakijoiden avustamisesta korvauksena saatuun oikeusapuun. Keväällä Pakolaisneuvonta ry joutui sopeuttamaan toimintaansa tulojen pienennyttyä ja irtisanoi 6 henkeä.

Oikeusapu-uudistuksen myötä turvapaikanhakijoiden avustaminen ennen Maahanmuuttoviraston päätöstä on käytännössä siirretty julkisille oikeusaputoimistoille. Yhä useamman turvapaikanhakijan valituksenkin laatii julkinen oikeusavustaja.

Lähde: Pakolaisneuvonta ry.

5 thoughts on “Pakolaisneuvonta varoittelee palaamasta Ruotsiin

 • 17.8.2017 at 19:05
  Permalink

  ”Hyvin todennäköisesti Ruotsi käännyttää sinut Dublin-asetuksen perusteella takaisin Suomeen.”

  Jostain syystä toisinpäin ei toimi. Olishan meillä +30k rikkautta joka kuuluisi Ruotsiin Dublin sopimuksen mukaisesti.

  Reply
 • 17.8.2017 at 19:38
  Permalink

  Pakolaisneuvonnan olisi syytä tiedostaa myös se tosiasia että Dublin-sopimus käskee käsittelemään pakolaishakemuksen ensimmäisessä turvallisessa maassa. Joten, jos loiset ovat tulleet Ruotsin läpi, niin niiden pitää mennä sinne takaisin koska sieltä niiden olisi alunperinkin pitänyt hakea turvapaikkaa.

  Eli porukka käyttäytyy ihan oikein kun menee sinne mistä on tullutkin.

  Reply
 • 17.8.2017 at 19:41
  Permalink

  Mitäs minä sanoin -kultamunia ei täältä päästetä lähtemään. Maanpetturit pitävät huolen että ne jäävät kantasuomalaisten ikuiseksi riesaksi.

  Reply
 • 17.8.2017 at 20:14
  Permalink

  Moniosaajien aivovuoto Ruotsiin uhkaa, sauli lupaa ostaa kaikille polkupyörän jos jäävät Suomeen, limusiini ja kuljettaja se olla pitää! Muuten met lähemmä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.