Burkhaprotesti Australian senaatissa

Omaa puoluettaan One Nation johtava kansallismielinen ja äärioikeistolaiseksi haukuttu senaattori Pauline Hanson aiheutti ankaraa huultenväpätystä ja älämölöä, kun hän asteli Australian senaatin istuntoon burkhassa ja piti puheenvuoron kasvot peittävän huivin kieltämiseksi.

Erityisesti raivoistui Australian ylin oikeusviranomainen George Brandis (liberaalipuolue), joka sanoi että hallitus ei aio kieltää burkhaa. Hän oli lähes purskahtaa itkuun kutsuessaan Hansonin tempausta oksettavaksi.

Brandis sanoi: ”Meillä on puoli miljoonaa islaminuskoista tässä maassa ja he ovat lakia kunnioittavia, hyviä australialaisia. On täysin mahdollista olla lakia kunnioittava, hyvä australialainen ja harras muslimi.” Monet oppositionkin edustajat taputtivat Brandisille. Aplodien vielä jatkuessa Pauline Hanson jatkoi: ”Entä kun henkilö kommandopipossa tai moottoripyöräkypärässä tulee pankkiin tai muuhun rakennukseen tai vaikkapa oikeussaliin, se pitää ottaa pois. Miksei tämä koske kaikkea naamioitumista? Aikooko hallitus muuttaa lakeja?”

Siihen senaattori Brandis tiuskaisi vain: ”Ei.” Brandis sai ylistystä hallituksen ja opposition edustajilta.

Myöhemmin Hanson kommentoi Radio 2GB:lle, että oli täyttä sontaa syyttää häntä ihmisten uskonnollisten arvojen pilkkaamisesta: ”Kun usko lakkaa olemasta uskonto ja alkaa olla poliittinen ideologia, se on ongelma minulle. Burkha ei ole uskonnon vaatimus, siinä on kyse naisten kontrolloimisesta, määräämisestä, kuinka heidän pitää elää ja pukeutua. Missä ovat tämän maan feministit, mikseivät he puolusta näitä naisia?”

Telegraph-lehti on listannut maailman naamahuivien kieltotilanteen

Kuva ei erityisesti liity tapahtumiin Australian parlamentissa tai ehkä liittyy, mikäli Suomen eduskunnasta löytyisi yksikin edustaja, jolla olisi rohkeutta kuten Pauline Hansonilla vaatia Suomen seuraavan mm. Ranskan ja Belgian esimerkkiä.

Lähteet: Le Monde, Sydney Morning Herald

One thought on “Burkhaprotesti Australian senaatissa

  • 17.8.2017 at 23:53
    Permalink

    Missä on suomen feministit?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.