Libyan rannikkovartiosto pakolaistenpoimijoille: ”Otamme teidät tähtäimeen” (Video)

Libyan aluevesien tuntumasta tai jopa aluevesirajaa rikkoen Eurooppaan yrittäviä afrikkalaisia kumiveneistä poimiva Golfo Azurro -troolari sai eilen libyalaiselta rannikkovartioveneeltä selväsanaisen kehoituksen poistua välittömästi kansainvälisille vesille.  

Otsikkokuvassa (oikealla) Libyan vartiovene kuvattuna Golfo Azurrolta, jotga operoi ei-valtiollinen l. ”kansalaisjärjestö”-toimija Proactiva Open Arm.  Azurro on tehnyt useita matkoja Libyan rannikolle poimien huterilla kumi- tai lateksiveneillä merelle lähetettyjä afrikkalaisia. Piirros esittää aiempaa tilannetta.


Azurron ja Libyan rannikkovartioveneen keskustelua on siteerattu mediassa:

 • ”You are sailing in our waters for months now and you are conducting activities that are causing problems to Libyan state sovereignty.
 • ”Therefore I ask you to alter your course towards Tripoli port. If you do not obey the orders right now… you will be targeted.”

”Te olette purjehtineet meidän vesillämme kuukausia, ja suoritatte toimintaa joka aiheuttaa ongelmia Libyan valtion suvereniteetille.” ”Tästä syystä pyydän teitä muuttamaan  kurssianne kohti Tripolin satamaa. Mikäli ette huomioi määräystämme nyt heti … otamme teidät tähtäimeen.”

Libyan vesillä on nyt kovat piipussa. Eilinen välikohtaus selvisi sillä, että Azurro poistui Libyan aluevesiltä. Proactiva Open Arm aloitti toimintansa Libyan edustalla kesäkuussa 2016 ja on oman ilmoituksensa mukaan tuonut Eurooppaan 25 000 turvapaikanhakijaa.

Express.co.uk 125.08.2017.

Eurooppaan pyrkiville mahdollisesti Syyrian sotaa pakeneville tarjotaan usein hyvin kohtuuttomaan hintaan kuljetusta Libyasta merelle kertakäyttöisillä puhallettavilla veneillä. Nämä kuljetusvälineet ovat käytännössä merikelvottomia, ja toiminta perustuukin täysin pelastusalusten läsnäoloon Libyan rannikon välittömässä läheisyydessä. Usein ”meripelastajat” odottavat väärässä paikassa tai tulevat väärään aikaan, ja ihmisiä hukkuu. Tämän toiminnan epäeettisyyteen on Suomessa kiinnittänyt huomiota mm. euroedustaja Jussi Halla-aho.4 thoughts on “Libyan rannikkovartiosto pakolaistenpoimijoille: ”Otamme teidät tähtäimeen” (Video)

 • 16.8.2017 at 10:50
  Permalink

  Upottais vaan ne idiootit.

  Reply
 • 16.8.2017 at 11:00
  Permalink

  Noi kaverit ei ole syyriaa nähnytkään!

  Reply
 • 16.8.2017 at 12:36
  Permalink

  Ei muuta kuin päin pläsiä, sanoi entinen rynnäkkötykin tähtääjä.

  Reply
 • 16.8.2017 at 18:46
  Permalink

  Italian hallitus alkaa nostamaan jo kierroksia kun etelä-italia alkaa olla kaaoksessa matuyöryn takia. Ja Italiaan on jo tullut sitä pahmpaa ainesta afrikasta, väkivaltaista yksinkertaisia villi-ihmisiä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.