Robert E.Leetä vastustavat mielenosoittajat hyökkäsivät kuvaajan kimppuun Richmondissa sunnuntaina

Sunnuntai-illalla (13.08.) joutui CBS-kanavan valokuvaaja väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi kuvatessaan ”anti-right” -mielenilmaisua Richmondissa Virginiassa USA:ssa. Kuvaaja, joka tuolla hetkellä ei ollut työtehtävässään, kuvasi puhelimellaan videota protestista Broad streetilla, kun hänen kimppuunsa hyökättiin.


Stop filming bro!” (Lopeta kuvaaminen, veli!)  “Voin kuvata missä haluan”, vastasi CBS 6:n kuvaaja häirikölle. “Get out of my face.” (Älä tunge naamalleni.) Juuri tuolla hetkellä video näyttää, että kuvaajan puhelin lyödään hänen kädestään. Videolle tallentuu protestoijan osuma kuvaajaan baseball-mailalla.

Kuvaaja viedään tämän jälkeen ambulanssilla sairaalaan, jossa hänen kalloonsa ommellaan neljä tikkiä. Hoitotoimenpiteen jälkeen kuvaaja saa poistua sairaalasta.

”Tämä ei ole rauhanomainen protesti”, toteaa kuvaaja. Alla kuva protestoijasta aseistautuneena baseball-mailalla.

Mielenosoittajat blokkasivat katuja liikenteeltä, ja siirtyivät lopulta Monument avenuelle, missä kiukuttelivat aikansa Konfederaatin kenraalin Rodert E. Leen patsaan ympärillä. Patsas ei kärsinyt vahinkoja.

Asiasta uutisoi WTRV.com 13.08.2017. Linkissä on video kuvaajan pahoinpitelystä.

Robert E. Leen patsas Richmondissa Virginiassa on edustavimpia näytteitä pohjoisamerikkalaisesta monumenttitaiteesta.

Mielenosoituksessa tapahtui myös kohtalokas yliajo, kerroimme tästä aiemmin:


VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.