Somaliturvapaikanhakijaa epäillään merirosvoksi

Yleisurheilutähden kaima Mohamed Farah pidätettiin eilen Italian karabinieerien ja keskusrikospoliisin erikoisjoukkojen operaatiossa.

Häntä syytetään osallistumisesta italialaisen öljytankkeri Savina Caylynin kaappaamiseen Intian valtamerellä 8.2.2011. Konetuliasein aloitettu kaappaus päättyi pitkällisten neuvotteluiden jälkeen vasta 21.12.2011, jolloin miehistön 5 italialaista ja 17 intialaista vapautettiin. Panttivankeja oli pahoinpidelty ja kidutettu. Somalimerirosvojen jengiin kuului yli 50 henkeä. Somalilähteiden mukaan he tienasivat tempauksestaan lunnasrahoja 11,5 miljoonaa dollaria, mutta varustamo ei ole myöntänyt tätä.

Herra Farah oli saapunut jossain vaiheessa Sisilian Caltanissettaan ja hakenut poliittista turvapaikkaa. Mohammed Farahin jäljille päästiin laivasta aikanaan saatujen sormenjälkien perusteella ja hänet napattiin vastaanottokeskuksesta Sisiliasta.

Lähde: La Stampa, Wikipedia

5 thoughts on “Somaliturvapaikanhakijaa epäillään merirosvoksi

  • 13.8.2017 at 13:39
    Permalink

    Kyllä ne rosvot olisi saatu aikaisemminkin kiinni jos vaan olisi haluttu, mutta kun ei… hyvä, että nyt alkavat heräillä tässäkin asiassa. On ollut suorastaan rikollista, että Euralueelle on päästetty ilman minkäänlaista valvontaa kaikenlaisia laittomia tulijoita. Ulkorajojen olis pitänyt toimia aina.

    Reply
  • 13.8.2017 at 16:17
    Permalink

    Vain neekeri voi olla niin tyhmä että hakee turvapaikkaa maasta jonka laivan on kaapannut. Eli vanha Suomalainen sananlasku pitää edelleen paikkaansa: ”Tyhmä saa olla, muttei neekeri”

    Reply
  • 13.8.2017 at 16:34
    Permalink

    Oli varmaan laittanut someen kuvia kaappauksesta ja elvistelee rynkkynsä kanssa. On ne saatanan tyhmiä kuten nuo ”hätää kärsivät” eurooppaa kiertävät geelitukat. Hukkaavat passinsa, paperinsa ja itkevät kauhutarinoita vainoista kotimaassaan ynnä meren ylittämistä raakojen salakuljettajien kynsissä. Naamakirja on kuitenkin täynnä zillailua pitkin euroopan kahviloita, huvipuistoja ja kuntosaleja.

    Reply
    • 14.8.2017 at 10:08
      Permalink

      Ja suvakit kans todellisia imbesillejä noita hyysätessään.

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.