Labour-edustaja: ”Rasisti-leiman välttely on mennyt lasten hyväksikäytön estämisen edelle.”

Rotherham Englannissa sai hyytävää kuuluisuutta vuosia jatkuneen arviolta 1400 uhria vaatineen järjestelmällisen lasten hyväksikäytön ja ns. seksityöhän #groomaamisen paljastuttua. Arvostelua herätti varsinkin viranomaisten vaikeneminen tietoonsa tulleista asioista, -pelossa että leimautuvat ”rasisteiksi”. Juuri paljastunut vastaavanlainen tapaus Newcastlessa on saanut vaalipiirin parlamenttiedustajan Sarah Championin puhumaan suunsa puhtaaksi  BBC’s Radio 4 Today:ssa eilen (10.08.).


Toinen asiaan kantaaottanut on nuorten brittimuslimien edustaja Muhbeen Hussain BBC:n Newsnight-ohjelmassa. Hänen mukaansa nuorten tyttöjen hyväksikäyttö- ja kauppaaminen ei ole ”islamilainen ilmiö”. Ms.Champion toteaa raiskausjengiläisten olleen lähes kaikkien pakistanilaisia.

Ms.Champion kertoi Radio 4 Todayssa: ”On tunnustettava, että kaikilla paikkakunnilla joissa samanlaisia ongelmia on esiintynyt, suurin osa tekijöistä on pakistanilaistaustaisia brittejä”. Hän antoi lausuntonsa asiasta 18 henkilön tultua tuomituksi raiskauksista ja lasten hyväksikäytöistä Newcastlessa.

”Meillä on nyt massamme satoja pakistanilaisia ​​miehiä, jotka on tuomittu tästä rikoksesta. Miksi emme tee tutkimusta, jotta näkisimme, mitä on tapahtumassa, ja miten voimme muuttaa asioita,” kysyi Ms.Champion BBC:n ohjelmassa.

Vaikeneminen rikostentekijöiden etnisyydestä on ollut normi, joka on pitänyt lehtien etusivut siisteinä, mutta joka mm. Rotherhamissa viivästytti joukkoraiskauksiin ja lapsikauppaan puuttumista. Sarah Champion edustaa Rotherhamia Britannian parlamentissa, ja on Työväenpuolueen (Labourin) puheenjohtaja paikkakunnalla.

Hänen esiintulonsa tässä kysymyksessä ennakoi poliittisen ilmapiirin muuttumista, ja BBC:n yms. valtamedioiden uudenlainen avoimmuus on sinällään merkittävä muutos aiempaan verrattuna.

British Muslim Youth:n perustajan, Muhbeen Hussainin, TV-esiintyminen ongelman totaalisine kieltämisineen, ilmaisee aivan toisenlaista maailmaa. Voi olla, ettei Mr.Hussain ole vielä saanut tietoonsa, mitä hänen viiteryhmänsä puuhastelee brittityttöjen parissa.

Britannian Labourin vastinen suomalaisessa politiikassa on SDP.

Independent 10.08.2017 (video). BBC 11.08.2017 (video). Independent 09.08.2017 (video).


https://www.youtube.com/watch?v=ZWWTQN21i0E


Video: BBC Newsnight guest claims Newcastle grooming gang ’is NOT a Muslim problem’

One thought on “Labour-edustaja: ”Rasisti-leiman välttely on mennyt lasten hyväksikäytön estämisen edelle.”

  • 11.8.2017 at 21:44
    Permalink

    Tästä pitäisi varista viralta panoja ja soramontun reunaa.

    Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.