Felix Dahlin murhatutkinta ei etene Goassa

Helsingin Sanomatkin yritti omaisten pyynnöstä selvittää suomalaisen Felix Dahlin väkivaltaista kuolemaa Goalla tammikuussa 2015. Felix löytyi kallo murtuneena ja hänen väkivaltaiseen kuolemaansa liittyy paljon epäselvää.

… Dahl oli viimeisinä elinpäivinään puhunut outoja ja hänet oli pahoinpidelty. Häneltä oli myös kadonnut suurehko summa rahaa. Äiti arvelee, että poika oli kenties joutunut väärään seuraan.

– Felix oli viimeisinä päivinään ilman rahaa, peloissaan ja pyysi muilta turisteilta apua päästäkseen pois, äiti kertoi helmikuussa IS:lle.



Paikallisviranomaiset eivät aluksi suostuneet tutkimaan kuolemaa murhana, vaan väittivät sitä kännitapaturmaksi (IS 27.10.2016). Nyt Felix Dahlin omaisten ylläpitämästä FB-ryhmästä löytyy tiedote:

Asianajajat Rajdeep Lahiri ja Shikha Bhura Singhania & Co. yhtiöstä ovat jättäneet kirjallisen vetoomuksen Bombayn Hovioikeuteen Goan valtiossa, jotta Felix Dahlin murhan tutkinta siirrettäisiin Intian keskusrikospoliisin tutkintaan ja jotta Goan poliisin tavasta toimia kuolleiden ja murhattujen turistien kuolemantapauksissa tehtäisiin erillinen tutkinta. Viimeisimpään pyyntöön poliisille Felix Dahlin murhatutkinnasta Canaconan poliisi vastasi että heillä ei ole aikaa tutkia, vaikka Canaconan paikallinen tuomioistuin määräsi heidät tutkimaan kuolemantapausta murhana. Canaconan poliisilla ja Goan hallituksella on kaksi viikkoa aikaa antaa raportti hovioikeuden tuomareille. Olemma kiitollisia Singhania & Co.:n edustajien tekemästä työstä ja hyvistä lakineuvoista ja toivomme että vetoomukseemme myönnytään.

Goan poliisia ja oikeuslaitosta riivaa korruptio ja tehottomuus. Hindustan Timesin mukaan Goalla on kuollut viimeisten 12 vuoden aikana 245 ulkomaalaista ja monien perheet ovat tyytymättömiä poliisin toimintaan. Dahlin omaisten palkkaama intialainen asianajaja Shikha Bhura on lausunut Hindustan Timesille: ”Uskomme paikallisen poliisin suojelevan rikollisia, sillä melkein kaikkien ulkomaalaisten kuolemiin liittyy samankaltaisuuksia.”

Lähde: What happened to Felix Dahl FB-ryhmäIS, Hindustan Times

3 thoughts on “Felix Dahlin murhatutkinta ei etene Goassa

 • 10.8.2017 at 00:31
  Permalink

  Siihenhän ei tehoa tuohon korruptioon muu kuin matkailevien turistien boikotti ko kohdetta vastaan. Käyttäytyminen muuttuu kun rahavirrat loppuu, niin se vaan on. Viranomaiset ehkä sitten heräävät tilanteeseen.

  Reply
 • 10.8.2017 at 11:15
  Permalink

  Kersoja ei pitäisi päästää maailmalle ryyppäämään. Ellei ole järkeä päässä kun täältä vielä niukin naukin ”Lintukodosta” lähtee suureen maailmaan. Kuolema on varma kun kaveria viedään kuin litran mittaa. Lisäksi banaani-valtioissa ”demokratia” on korulause ja viranomaiset seteliselkärankaisia, joita ei kiinnosta ihmishenki oli se sitten omaa ”maata” tai joku pojan kossi ulkomailta laatu kamoissaan, joka on se viimeinen niitti, että minkäänlaista myötätuntoa ei löydy. Muun maailan maat eivät ole kuin tsuhnien Suomi. Suomessa kun vain kuullaankin vierasta kieltä puhuva ihminen, sen jälkeen välittömästä häntä kannetaan kultatuolissa ja eikä edes oma äitikään ole pitänyt sellaista huolta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.