43kg ruutia tullin haaviin Helsingissä

Tulli löysi autosta 43 kiloa ruutia – poliisi epäilee kahta miestä räjähderikoksesta, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta ja salakuljetuksesta

Tulli pysäytti Länsisatamassa 20.6.2017 Virosta tulleen ajoneuvon, josta löytyi läpivalaisussa ja tullitarkastuksessa 43 kg savutonta ruutia rakenteisiin kätkettynä. Auton rakenteisiin oli piilotettu myös 3 000 luotia ja 17 aseiden lipasta, joiden hallussapito ei kuitenkaan ole luvanvaraista Suomessa. Ajoneuvo päätettiin tarkastaa profiloinnin sekä ajoneuvossa olleiden henkilöiden puhuttelun perusteella.

Venäjä-Viro-Suomi-Venäjä

Ajoneuvossa olleet kaksi ulkomaalaistaustaista miestä otettiin kiinni ja vangittiin myöhemmin räjähderikoksesta, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksesta ja salakuljetuksesta epäiltyinä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitokselta.

Miehet olivat tulleet Venäjältä Viroon, jossa he olivat ostaneet tuntemattomaksi jääneeltä mieheltä kyseiset tuotteet ja tulleet laivalla Suomeen. Poliisin tietojen mukaan heidän tarkoituksenaan oli jatkaa matkaa Venäjälle.

Ruudin alkuperä on jäänyt tuntemattomaksi, koska tunnistemerkinnät oli poistettu pakkauksista. Esitutkinnassa on selvinnyt, että ruuti oli tarkoitettu patruunoiden tekoon.

– Yksi kilo ruutia riittää noin viidensadan patruunan tekemiseen, joten kyseinen määrä olisi riittänyt noin 21 500 patruunan tekemiseen, Forss kertoo.

Miehet kertoivat kuulusteluissa tuotteiden tulleen omaan harrastuskäyttöön, mutta esitutkinnassa on selvinnyt, että toinen miehistä olisi mahdollisesti kaupannut ampuma-tarvikkeita ainakin aikaisemmin eteenpäin. Hän on myös matkustanut tämän vuoden aikana useamman kerran Suomen, Viron ja Venäjän välillä.

Poliisilla ei ole tiedossa, että tapaus liittyisi järjestäytyneeseen rikollisuuteen tai terrorismiin. Tapauksen esitutkinta on valmis, ja tapaus on siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan.

Lähde;Poliisi

One thought on “43kg ruutia tullin haaviin Helsingissä

  • 9.8.2017 at 01:56
    Permalink

    Kahden tullin läpi ruutia ja patruunoita venäjälle? Näitä tuotteitako ei saisi ostettua paikallisilta pimeiltä markkinoilta?

    -En oikein jaksa uskoa tuota lastin määränpäätä…

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.