Poliisin tiedote: Presidenttien turvallisuus ei ollut uhattuna Savonlinnassa 27.7.2017

 Poliisin tiedote: Iltalehti uutisoi tänä aamuna, että poliisin sisäisiä viestejä presidenttien Savonlinnassa toteutettua työvierailua koskien oli vuotanut ulkopuolisen henkilön sähköpostiin. Torstaina 27.7.2017 klo 12.00 jälkeen käyty lyhyt viestiketju oli päätynyt uutisessa mainitun naisen sähköpostiin inhimillisestä erehdyksestä johtuen samana iltana klo 21.00 jälkeen. Kyse ei ollut poliisin sisäisten viestintäjärjestelmien tietoturva-aukosta, eikä jonkun ulkopuolisen hakkeroitumisesta poliisin viestijärjestelmiin.

Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Taisto Huokko sanoo, että: ”On harmillista, että poliisin sisäisiä viestejä on päätynyt ulkopuolisen sähköpostiin. Tosiasiassa tässä on kuitenkin ollut kyse inhimillisestä erehdyksestä, jossa sähköposti on näppäilyvirheen vuoksi mennyt toiselle henkilölle kuin oli tarkoitus. Tämä lyhyt viestiketju oli päätynyt väärään sähköpostiin useita tunteja sen jälkeen kuin se oli oikeasti käyty.
Haluan korostaa, että missään vaiheessa ei presidenttien turvallisuus ollut uhattuna tämän näppäilyvirheen vuoksi. Näen asian niin, että asia kuitenkin selvitetään perin pohjin ja katsotaan sen jälkeen, onko jatkossa tarvetta muuttaa toimintatapoja tai viestintävälineitä tällaisten tilanteiden ennalta ehkäisemiseksi”.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.