Anne Berner tapasi Ranskan liikenneministerin Élisabeth Bornen – Aiheina digitalisaatio, automaatio ja päästöt

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapasi Ranskan liikenneministerin Élisabeth Bornen maanantaina 7. elokuuta 2017 Helsingissä. Keskeisinä aiheina tapaamisessa olivat liikenteen digitalisaatio, automaatio ja päästöt.

Ministeri Berner esitteli kollegalleen Suomen liikenneuudistusten takana olevaa filosofiaa: – Keskiössä ovat avoin markkinoille pääsy ja avoin data, joka luo läpinäkyvyyttä ja yhteentoimivuutta. Digitalisaatio ja automatisaatio muuttavat kaikkia liikennemuotoja, eli ne vaikuttavat koko liikennejärjestelmään. Kolmas liikkeellepaneva voima on liikenteen päästöjen vähentäminen, Berner totesi.

Ministerit jakoivat yhteisen käsityksen mm. automaation merkityksestä. Ministerit olivat samaa mieltä siitä, että teknologian kehitys tulee ottaa huomioon sääntelyssä.

– Lainsäädännöllä ei tule asettaa rajoitteita markkinoille pääsylle. Sääntelijä täytyy sen sijaan kannustaa yrittäjyyteen, markkinoiden kehittämiseen ja uusiin innovaatioihin. Liikenne on hyvin perinteinen ala, joka ei ole vielä hyödyntänyt potentiaaliaan järjestelmän tehostamiseksi, palvelutason parantamiseksi ja päästöjen vähentämiseksi, Berner korosti.

– Suomi on sitoutunut hyvin kunnianhimoisiin päästövähennyksiin, ja automaatio on tärkeässä roolissa myös houkuttelevien liikennepalveluiden kehittämisessä.

Ministeri Borne kutsui ministeri Bernerin Pariisissa syksyn aikana pidettävään liikenneaiheiseen korkean tason seminaariin.

2 thoughts on “Anne Berner tapasi Ranskan liikenneministerin Élisabeth Bornen – Aiheina digitalisaatio, automaatio ja päästöt

  • 7.8.2017 at 17:24
    Permalink

    Tämä selvä. Maksanko kortilla vai käteisellä?

    Reply
  • 7.8.2017 at 19:51
    Permalink

    Eikö tuo pärnäri ymmärrä olla hiljaa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.