Käsky Libyasta, pommittakaa Italian laivat

Muutama päivä sitten Italian parlamentti päätti pysäyttää Libyan aluevesillä liikkuvat pakolaiset ja Italian laivasto siirsi Libyan pääkaupungin Tripolin edustalle laivaston partiovene Comandante Borsinin. Partioveneelle odotetaan tukea lähipäivinä laivaston muista aluksista.

Tukea Roomalta pyysi esimerkiksi Libyan pääministeri Fayez al-Sarraji. Video partioveneen saapumisesta satamaan.

Vastaiskuna Italian ja pääministerin päätöksille Libyan itäpuolelta hallitseva kenraali Khalifa Haftar on määrännyt kaikki ne Italian laivat pommitettavaksi, jotka ovat mukana esto operaatiossa. Tieto on peräisin Al Arabiyan uutissivustolta.

Yleisesti Libyan ei uskota ryhtyvän tulitoimiin Italian sotalaivoja vastaan, mutta uhkailut kiristävät jo entuudestaan kiristyneitä välejä.

Khalifa Haftar päättää tällä hetkellä Tobrukin, Benghazin, Ras Lanufin ja Tripolin merivoimista ja aluevesistä, kuin myös siitä kuka alueelle pääsee ulkopuolelta. Ongelman ydin on ulkomaisten laivastojen läsnäolo Libyan rannikoilla, jota Haftar pitää itsemääräämisoikeuksia loukkaavana toimintana.

Tänä vuonna yli 94 000 maahanmuuttajaa on ylittänyt Välimeren ja saapunut Italiaan. Hukkuneita on laskettu olevan  2,370.

6 thoughts on “Käsky Libyasta, pommittakaa Italian laivat

 • 5.8.2017 at 01:26
  Permalink

  Kaikki, siis todellakin KAIKKI välimeren eteläpuoliset paskavaltiot pitää tulittaa niin tuhannen paskaksi ettei edes torakat jää henkiin! Ongelmia, ongelmia ja lisää ongelmia -mitään muuta tuolta vähä-älyisten asuinpaikoilta ei ole koskaan tullut! Mitä helvettiä niitä hyyssäämään? Jostain tätä ylikansoittumista on alettava purkamaan -loogisinta se on aloittaa sieltä missä on tulevaisuuden kannalta täysin tarpeeton väestö.

  – Tämä on totuus kun jätetään hyödytön paskanjauhanta ja puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä!

  Reply
 • 12.12.2017 at 20:39
  Permalink

  Olisipa vielä George Patton vainaa hengissä. Sen nyt tietää mitä EU, paremminkin Merkel paskoo tämänkin persielleen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.