Ilmastonmuutos: Suomen BKT +516%

Berkeleyn yliopisto raportoi Naturen tutkimuksesta, jonka mukaan hallitsematon ilmastonmuutos aiheuttaisi Suomessa n. +516% BKT:n kasvun vuoteen 2100 mennessä.Tutkimuksesta ilmenee, että Suomen BKT:n kannalta ilmaston lämpeneminen noin 10-15C olisi Suomelle optimaalista.

Valitettavasti Naturen arvion mukaan ilmaston lämpeneminen Suomessa jää vain hieman alle +10C asteen tasolle, joten täyttä hyötyä ilmastonmuutoksesta me emme kuitenkaan vuoteen 2100 mennessä tutkimuksen perusteella saa.

Berkeleyn julkistamista tutkimuksen kuvaajista selviää myös, että Suomen talouskasvuksi arvioidaan 2020-2100 välille noin 2% vuosittaista kasvua, mutta ilmastonmuutos nostaa kasvun 5% uralle vuoteen 2100 mennessä.

Löydät tutkimuksen Suomen kuvaajat täältä: http://web.stanford.edu/~mburke/climate/charts/three_panel_log/FIN.pngBKT henkilöä kohden nousisi Berkeleyn kuvaajien perusteella vuoteen 2100 mennessä noin $100 000 tasolle ilman ilmastonmuutosta ja sen kanssa luokkaan $500 000 henkilöä kohden.

Myös useimmat muut Euroopan maat hyötyvät hallitsemattomasta ilmastonmuutoksesta. BKT-arviot tutkimuksessa huitelevat Ranskan +10% ja Eestin +259% välillä.

Asiasta kertoi Berkeley ja Nature, 2015.

3 thoughts on “Ilmastonmuutos: Suomen BKT +516%

 • 3.8.2017 at 03:01
  Permalink

  Aivan yks’lysti paljon Suomen BKT on koska EU-mafia ryöstää kaiken ja Suomi joutuu elämään velalla. (eikä mitään lämpenemisiä edes ole tulossa -ainakaan väitetyssä mittakaavassa)

  Ilman EU:sta eroamista Suomi on vuonna 2100 kehitysmaa -tyhjäksi pumpattu maa-alue täynnä juurettomia mulatteja.

  -Siinä todellinen tulevaisuus ellei tapahdu TODELLA MITTAVIA MUUTOKSIA.

  Reply
 • 3.8.2017 at 09:46
  Permalink

  Ikävä kyllä tätä ilmaston lämpenemistä ei Suomeen tule, niin mukavaa kuin se olisikin. Kaikki ilmaston lämepenemis-puheet ovat täyttä hölynpölyä ja niihin ei kannata uhrata sen enempää aikaa. Kun ihmset tekevät senkin aikaa töitä, tulee jotain konkreetistä aikaiseksikin.

  Reply
 • 3.8.2017 at 11:27
  Permalink

  Lämpö tuo mukananaan pökälöiset ja jos noin paljon lämpenis niin tänne vois hyvinkin tulla 100 miljoonaa loista ja sen jälkeen tää maa olis yhtä taistelutannerta ja slummia.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.