Työttömien vastine

Näin lukee TE-palvelujen sivuilla, mutta todellisuus on aivan muuta, kun kyseessä on voittoa tavoittelematomaton yksityinen yhdistys. Kyseiset yhdistykset, jotka haluavat palkata pitkä-aikaistyöttömiä, ovat rasite, koska kunnat, kaupungit sekä valtio eivät saa rahallista hyötyä tästä toiminnasta. Hyöty on pelkästään työttömyystilastojen kaunistelussa. Linkki tässä

Katsotaanpa asiaa yhdistyksen sekä työllistettävän kannalta: Pitkäaikaistyötön pääsee aluksi 3-6kk:si työkokeiluun 9€/pvä. Jos ja kun molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä molempien panokseen, laittaa työnantaja palkkatukihakemuksen,( tietenkin sillä edetyksellä, että työntekijä haluaa työssään jatkaa), palkkatukihakemuksen TE-keskukseen. Tästä alkaa odottelu sekä työnantajalla, että tekijällä, koska TE-keskuksessa ei koskaan ole mikään niin itsestään selvää.

Kaksi esimerkkiä, jotka hakivat töihin samaan voittoatavoittelemattomaan yhditykseen, jossain päin suomea:

 1. Toimitusjohtaja kysyi minulta, että miten olen työssäni viihtynyt, vastasin tykkääväni ja harmittelin kun työkokeilu loppuu kuukauden päästä. TJ kysyi, haluaisinko kokeilla samaa työtä samassa paikassa palkkatuella, mikään muu ei muuttuisi, mutta saisin enemmän rahaa käteen ja hän laittaisi työkkäriin hakemuksen asiasta. Ensin olisi mahdollisuus hakea palkkatuke 6kk ja sen jälkeen toiset 6kk, eli olisin vuoden samassa paikassa. Olin innoissani, enään en olisi työtön hylkiö, vaikka kaupunki ja valtio palkkani maksaisikin, ainakin tekisin töitä palkkani eteen.

Kaksi viikkoa ennen työkokeiluni loppua, tuli esimies luokseni ja sanoi: ” Ikävä kyllä, kaupungin määrärahat ovat loppuneet, emmekä pysty sinua palkkaamaan. Olen nyt puolivuotta etsinyt töitä, kyllä mol-fi-sivustoilla töitä tarjotaan: 2-3h/pvä, 1-5:pvänä/vko, tes:in mukainen palkkaus 8-9€/h, oma auto välttämätön. Jos otan työn vastaan, niin menetän kaikki tukeni, enkä tuolla palkalla maksa edes vuokraani, elämisestä pu   Kaksi viikkoa ennentyökokeiluni loppua, tuli esimies luokseni ja sanoi: ” Ikävä kyllä, määrärahat ovat kaupungiltahumattakaan.

2. Laitoin s.postia eräälle yksityiselle yhdistykselle, joka halusi työllistää pitkä-aikaistyöttömiä. Yhdistys toimii ”voittoa tavoittelemattomana-yhdistyksenä”. Pääsin ensin työkokeiluun, koska vasemman käteni hermovamma on työssäni siivoojana otettava huomioon, jopa työkkärin mielestä. Työkkäri ensin myöntyi, mutta viikkoa ennen työni aloitusta virkailija soitti ja kysyi: Haluatko varmasti mennä kyseiseen paikkaan? Vastasin myöntävästi ja perustelin asiani sillä, että olen ennenkin ollut samassa yhdistysksessä, tunnen esimiehet sekä yhdistyksen toimintaperiaatteet ja saan tehdä työni rauhassa, niin ettei kukaan hengitä niskaan. Puolivuotta meni ja yhdistyksen toimitusjohtaja tuli juttusille, halusi tietää kuinka olin viihtynyt ja halusinko jatkaa. Kerroin, haluni jatkaa juuri siinä työpaikassa, koska sain työskennellä itsenäisesti, esimiehet olivat rentoja ja tein kuitenkin aina työni huolellisesti.

Nyt olen kaksi kuukautta ollut työttömänä, ilman mitään järjellistä tekemistä/ syytä. Kaksi viikkoa sitten soitti yhdistyksen toimitusjohtaja ja kysyi, haluanko heille takaisin töihin, ensin olisi 50% palkkatukimahdollisuus ja alkuvuodesta haettaissiin 100%:n palkkatukea. Työnantaja laittoi työkkäriin hakemuksen 21.8 alkaen, mutta työkkärin virkailija ei ole sitä vieläkään käsitellyt, koska on kauhea ruuhka…

 

Pointtini on siinä, että jos ja kun työnantaja-ja tekijä ovat tyytyväisiä toistensa toimintaan, niin miksi ei anneta mahdollisuutta pysyvään työsuhteeseen. Kyseisellä yhdistyksellä ei ole resursseja palkata vakituiseen työsuhteeseen ketään, jopa työnjohtajien asemat ovat vaakalaudalla

 

 

 

 

3 thoughts on “Työttömien vastine

 • 2.8.2017 at 20:35
  Permalink

  Kuten entinen poika kirjoitti kortin äidilleen armeijasta oltuaan siellä viikon pari. ”Kusinen paikka.”
  Eikä mitään muuta.
  Samaa voi sanoa suomalaisen työttömän asemasta tämän päivän Suomessa, jossa samaan aikaan kylvetään kuin ennen kylvömiehet pellolla vakasta kaksin käsin rahaa haitta -maahanmuuttajille ja muille tekosairaille värivammaisille.
  Enhän ole rasisti? Enhän???

  Reply
 • 3.8.2017 at 01:30
  Permalink

  Maahantunkeutuneet ulos ja kantasuomalaiset säästyneillä MILJARDEILLA töihin -vaikutukset talouteen olisivat valtavat, kansalliselle itsetunnolle vieläkin suuremmat.

  Reply
 • 3.8.2017 at 20:58
  Permalink

  Suomi on KesKokoomusporvarien kapitaalikommunismin mallimaa, jossa yhä enemmän yritysten kuluja esim. suureneva osa palkkakuluista siirretään palkkatukien ym. kautta yhteiskunnan, kansan ja veronmaksajien maksettavaksi. Alipalkkaus jota kompensoidaan sosiaalituilla on tätä nykyajan sosiaalikapitalismia jossa ihmisten sijaan tuetaan sosiaalituilla yrityksiä ja niiden omistajia, usein menestyviä sellaisia. Vai mitä muuta on yhteiskunnan osallistuminen yrityksen palkkakulujen maksamiseen kuin sosialismia, loiskapitalismia. Eikös ne voitotkin voitaisi sosialisoida kun kulut, tappiot ja ympäristörikoksetkin Kokoomuksen ja Kepun politiikka siirtää veronmaksajille. Ymmärrän että yhteiskunta sosiaalitukee työttömiä ja huono-osaisia sekä köyhiä, mutta se ei mene jakeluun että samalla tuetaan yrityksiä ja niiden omistajia hyväksymällä kilpailua vääristävä alipalkkaus sosiaalitukemalla yritysten palkanmaksua.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.