Ruotsalainen kesämökkiyllätys: Tuntemattomat asukkaat

Marie ja Ingvar Karlsson saivat kesämökkinaapuriltaan vihjeen, että heidän loma-asunnollaan Västerbottenissa tapahtuu jotain outoa. Paikalle saavuttuaan he löysivät mökkinsä tuntemattomien miesten asuttamana. Vieraat olivat kuin kotonaan, eivätkä ymmärtäneet ruotsin- tai englanninkielistä puhetta.

Merkeistä päätellen rakennuksessa oli asuttu parisen viikkoa. Asukkaat olivat harrastaneet myös marjojen poimintaa. Poliisin saapuessa paikalle Karlssonien kutsumana vieraat olivat jo poistuneet.  Karlssonit pelkäävät näiden tulevan takaisin, kun omistajat ovat palanneet etelään.

Kesämökkien luvatonta käyttämistä on alkanut esiintymään myös Suomessa. Tunnetuin tapaus on Espoon Siikajärven rannalla olevien mökkien pihapiirien käyttäminen oleiluun ja nuotioiden polttamiseen kesällä 2016. Espoon tapauksessa tunkeutujat eivät olleet asuneet mökeissä, vaan läheisessä vastaanottokeskuksessa. Asian saattoi silloin median tietoon Isä Mitro, itse myös siikajärveläisiä.

Ruotsissa on myös tapauksia, jossa luvattomat asukkaat eivät ole suostuneet poistumaan ilman alioikeuden häätömääräystä, jolloin poliisista ei ole ollut apua omistajille. Tällöin kalustettu ja vain jonkin aikaa tyhjillään ollut rakennus on jäänyt valtaajien armoille.

 

Expressen.



7 thoughts on “Ruotsalainen kesämökkiyllätys: Tuntemattomat asukkaat

  • 2.8.2017 at 11:44
    Permalink

    Lyijyä tottelee hyvin vaikka ei kieltä mukamas ymmärrä.

    Reply
  • 2.8.2017 at 11:55
    Permalink

    Tulkaapa minun mökille niin loisimaan niin lähtee henki.

    Reply
  • 2.8.2017 at 16:27
    Permalink

    >> ”Poliisin saapuessa paikalle Karlssonien kutsumana vieraat olivat jo poistuneet.”

    Tältä kohdalta Nykysuomen uutisointi asiassa on täysin virheellistä. Expressenin tekstissä nimenomaan sanotaan että poliisi haastatteli noita tunkeutujia tulkin välityksellä. Tässä kohtaa selvisi että he olivat oleskelleet huvilalla pari viikkoa.

    Poliisin mukaan ”Tapaus ei johtanut pidätyksiin, mutta tekijöitä epäillään nyt laittomasta tunkeutumisesta ja vahingonteosta.”

    Täysin raivostuttavaa itsesensuuria Ruotsin Expresseniltä ja poliisilta. Uutisessa ei sanallakaan mainita mitä kansallisuutta nuo edustivat. Tai että tullaanko heitä edes koettamaan saada vahingonkorvausvastuuseen tai käräjille tästä teostansa.

    Reply
    • 3.8.2017 at 13:14
      Permalink

      Kylmäksi vaan, paino jalkaan ja suonsilmään -kukaan ei näiden loisten perään tule kyselemään.

      -Poliisille soittelu on täysin turhaa koska polpo on selkeästi liittoutunut kunniakansalaisten kanssa -asiat on hoidettava itse.

      Reply
  • 3.8.2017 at 11:11
    Permalink

    Mitäs hyötyä olisi perseaukisilta vaatia, oikeudenkäyttökuluja puhumattakaan vahingonkorvausta.. Mielestäni valtionjohto on vastuussa mamujen tekemistä rikoksista. Korvausvastuu on siis valtiolla. Ei muuta kuin korvausvaatimus valtionkonttoriin tutkinnanjälkeen, ehkä he älyävät säästää edes oikeudenkäyttökustannuksista. Ennakkopäätöstä haettaessa asia tietysti vakiintuu ja valtio häviää, tämä toinentie olisi tietysti kaikkienkannalta tulevaisuudessa vastaavissa tapauksissa selkeä ja nopea..

    Reply
  • 3.8.2020 at 11:33
    Permalink

    Olen nähnyt unta (painajaissta?), että olen rakentanut suuren hirsisen asuinrakennuyksen ja ollut sieltä poissa ja palatessani siellä on asumassa porukkaa, joka on käytökseltään ystävällisen tuntuista mutta eivät mitenkään suostu tai pysty ymmärtämään poistumisen vaatimusta.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.