Mikko Paatero eri mieltä tiedustelulaista lainoppineiden kanssa

Entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero kiinnitti bloggauksessaan huomiota uuden tiedustelulain kiireellistä käsittelyä koskevaan keskusteluun. Eräs professori ja eräs tohtorikoulutettavana oleva jatko-opiskeja ilmaisivat äskettäin Yle:llä, että lain nopeutettu käsittely saattaa sisältää perustuslaillisuuden kannalta ongelmia.Paateron kommentti tähän on, että miksi Yle menee tälläisiltä mitään kyselemään:

Uutisissa kerrottoon asiantuntijoiden ja toisaalta oikeusoppineiden olevan kriittisiä. Kyse oli kahdesta haastateltavasta henkilöstä, joista toinen oli tohtorikoulutuksessa oleva henkilö ja toinen professori. Minusta on vähintäänkin kyseenalaista kertoa, että asiantuntijat ja oikeusoppineet ovat tätä mieltä. Eikohän heitä ole vähän enemmän. Tohtorikoulutettava loihi lausumaan ettei ole sellaista uhkaa, että kiireellinen menettely on tarpeen. Mikä mahtaa olla hänen asiantuntemuksensa arvioida tätä asiaa ja miksi YLE käytti häntä asiantuntijana tällaiseen lausumaan.

Mikko Paateron Blogi.

Lainoppineiden huoli kohdistuu mm. Suomessa harvoin käytetyn perustuslain-säätämisjärjestyksen käyttämiseen lakien nopeutetussa käsittelyssä. Mikko Paatero on huolissaan Suomen kyvystä ennaltaehkäistä terroritekoja. Muualla Euroopassa on tähän tgarkoitukseen laajempia valtuuksia, kuin Suomessa perinteisesti. Paatero on nykyisin eläkeläinen ja mielipidekirjoittaja.

4 thoughts on “Mikko Paatero eri mieltä tiedustelulaista lainoppineiden kanssa

 • 2.8.2017 at 14:09
  Permalink

  Kyllähän terroristit……siis kansallismieliset suomalaiset pitää saada ruotuun nopeutetulla aikataululla KGB- tyyliin.

  Reply
 • 2.8.2017 at 15:42
  Permalink

  Mikähän hosu tälläkin tiedustelulailla tosiaan on, eikö jenkkien ”innovaatiokeskuksessa” kolmea vuoroa tekevillä ole tarpeeksi jo nyt valtuuksia kytätä kansalaisten kirjoittelua? Entä liittyykö tämäkin bernerin liikennehankkeisiin että saadaan suomalaisille siru ihon alle mahdollisimman joutuisasti…

  Reply
 • 2.8.2017 at 19:29
  Permalink

  Laki on tarkoitettu VAIN JA AINOASTAAN kantaväestöä vastaan.

  Reply
  • 3.8.2017 at 08:08
   Permalink

   Samaa mieltä. Onhan nykyinen poliisijohtaja huolissaan VAIN valeuutisista (aika ihme termi uutisille joka kertoo vain totuuden ja laajemmin tapahtumista monipuolisesti) ja vastarinnasta jota esiintyy kun puhutaan hallisemattomasta maahanatulosta ja välittämättä sopimuksista joissa turvapaikkaa on haettava ensimmäisestä EU maasta. Duplini sopimus on vain sanahelinää joka ei toimi käytännössä. Eli Schengenin sopimus pitäisi ajaa alas välittömästi.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.