Tutkimukset: Suomi surkea ja epäempaattinen siirtolaisille

Business Insider ja Psychology Today viittaavat kahteen tutkimukseen, joiden perusteella voidaan havaita suomalaisten olevan empatiassa maailman hännänhuippuja samoin kuin maahan sopeutumisen helppouden osalta.


Hyvin empatiatutkimuksessa pärjännyt Tanska puolestaan osoittautui empaattiseksi vain omiaan kohtaan, koska se on toiseksi viimeinen laajassa kyselytutkimuksessa sen suhteen mihin maihin ulkomaalaisten on helppo sopeutua.

Pidemmittä puheitta:

 • Suomi oli empatiatutkimuksessa sijalla 58/63. Suomen taakse jäivät empatiassa vain Bulgaria, Puola, Eesti, Venezuela ja Liettua.
 • Suomi oli sijalla 59/67 kyselytutkimuksessa kuinka helppoa maahan on sopeutua:
  • Tervetulleeksi toivottamisessa Suomen sijoitus oli 52/67
  • Ystävällisyydessä Suomen sijoitus oli 54/67
  • Ystävien saamisessa Suomen sijoitus oli 59/67
  • Kielen osalta Suomen sijoitus oli 63/67

Suomen ja Tanskan erona siis on se, että suomalaiset vaikuttavat ylipäätään epäempaattisilta kun taas tanskalaiset ovat empaattisia vain omiaan kohtaan. Myöskään Ruotsi ei menestynyt kyselytutkimuksessa hyvin, ollen Suomen alapuolella sijalla 62/67. Yleisempatiassakin Ruotsin sijoitus oli vaatimaton 49/67.

Empaattisiksi maiksi havaittin Ecuador, Saudi-Arabia, Peru ja Tanska kun taas sopeutumisen kannalta kärkimaita olivat Meksiko, Costa Rica, Uganda ja Malta. Yhdysvallat oli empatiassa 7. ja sopeutumisen kannalta sijalla 21.

Lähteet: BIPT, IN, LSM.


10 thoughts on “Tutkimukset: Suomi surkea ja epäempaattinen siirtolaisille

 • 30.7.2017 at 00:25
  Permalink

  Empaattiset maat eivät hyysää loputtomiin, eivätkä maksa ilmaista elämää. Mitä tästä pitäisi pätellä?

  Reply
 • 30.7.2017 at 01:38
  Permalink

  Sitä että mamut ei ole tulleet hakemaan empatiaa vaan kela goldia.

  Reply
 • 30.7.2017 at 03:12
  Permalink

  Ainut keino millä maahantunkeutujien vyörymistä maahamme voi yksilötasolla yrittää torjua on mahdollisimman vittumainen suhtautuminen jo tulleisiin tapauksiin -Suomi on saatava vaikuttamaan mahdollisimman vastenmieliseltä paikalta jottei ikuista täyshoitoa havittelevat kehitysmaalaiset pyrkisi tänne -kaikki keinot ovat tässä tavoitteessa sallittuja.

  Totuus on kuitenkin valitettavasti varsin toinen -Suomen maanpetturipäättäjät ovat järjestäneet maastamme laittomien siirtolaisten paratiisin, Suomi on tällähetkellä euroopan avokätisin tunkeutujien hyyssääjä, maa joka ei pysty (eikä halua!) poistaa edes täysin laittomasti maassa notkuvia henkilöitä -holtitonta paapomista ja kantaväestön selkänahasta revittyjen rahojen jakamista jatketaan oikeuden päätöksistä huolimatta.

  ON SAATAVA VIESTIÄ MAAILMALLE -SUOMEEN EI KANNATA PYRKIÄ!

  Reply
 • 30.7.2017 at 03:57
  Permalink

  Loistavaa miten tätä tietoa voisi levittää vielä paremmin maailmalle? Suomen pitääkin olla huono ja mielummin vielä huonoin jotta pakolaiset ajautuisivat Suomen sijasta muualle.

  Reply
  • 30.7.2017 at 05:52
   Permalink

   Mikä on loisille myrkkyä, on Suomelle hyväksi, aivan.

   Mihinkähän tuokin tutkimus perustuu….

   Ankarien uskonnollisten lakien hallitsema Saudi-Arabia on empaattisemmasta päästä, heh 😉

   Reply
 • 30.7.2017 at 07:12
  Permalink

  Kyllä Suomessa empatiaa antavat kaikkien muiden suomalaisten edestä vanhenevat 40-60 vuotiaat naiset näille kultamunille. Rautatien tori oli hyvä esimerkki tästä empatian ylitsevuotavasta, sanoisinko sairauden puolelle menevästä luonteenlaadusta. Se tosin kohdistuu vain nuoriin muotivaatteissa euroopassa vaelteleviin geelitukkaisiin i-phone miehiin. Tuskin tätä tapahtuisi jos kyseessä olisi sotatoimialueelle jätetyt naiset ja lapset.

  Reply
 • 30.7.2017 at 08:26
  Permalink

  Suomalaiset ovat tasan yhtä vittumaisia toisilleen kuin ovat muillekin.
  Mutta jos viranomaiset olisivat yhtä vittumaisia matuille, kuin ovat suomalaislle, ei tänne kukaan tulisi.
  Ja jos tulisikin, lähtisi kyllä äkkiä.

  Reply
 • 30.7.2017 at 10:31
  Permalink

  Kas kun empaattinen Saudi-Arabia ei ota vastaan ensimmäistäkään muslimi-uskonveljeä, eikä edes rahasta ole kiinni – toisin kuin täysin persaukisella Suomella, jonka kansallisomaisuudenkin 30 vuotta valtaa pitäneet maanpetturit ja muut rikolliset ovat jo melkein kokonaan ryöstäneet.

  Reply
 • 30.7.2017 at 12:22
  Permalink

  Saudi-Arabiassa sinut mestaa empaattinen pyöveli. Hän tiedustelee kuulumisesi, kysyy oliko viimeinen ateria herkullinen ja tarjoaa tupakit. Viimein hän tiedustelee kainosti, voitaisiinko siirtyä työasioihin, vaimo odottaa kotona ja pikku-Abdullah on kipeänä, sillä on isiä ikävä…

  Reply
 • 31.7.2017 at 02:08
  Permalink

  Työtä tekeville siirtolaisille Suomi on oletettavasti kohtuullisen hyväkin maa, mutta loiseksi maahan tunkeutuville ei tietenkään tarvitse olla empaattinen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.