Tuoreimmat tiedot Helsingin Yliajosta

50-vuotias mies on ajanut henkilöautolla suojatiellä/jalkakäytävällä olevien ihmisten päälle Annankadun ja Lönnrotinkadun risteyksessä. Yksi henkilö on menehtynyt ja neljä henkilöä on loukkaantunut ja viety sairaalahoitoon. Sairaalaan viedyt eivät ole hengenvaarassa vaan heidän vammat on luokiteltu lieviksi. Loukkaantuneet ovat kaikki n. 30 -40 vuotiaita, heistä kaksi on miestä ja kaksi naista. Loukkaantuneista kaksi on Venäjän kansalaista, yksi Viron kansalainen ja yksi Suomen kansalainen. Menehtynyt on suomalainen nainen.

Poliisi kertoi aiemmin, että törmäys sattui Annankadun ja Lönnrotinkadun risteyksessä. Myöhemmin poliisi tiedotti, että silminnäkijähavaintojen ja valvontakameramateriaalin mukaan epäilty oli tullut Mannerheimintietä pitkin ja kääntynyt Lönnrotinkadulle.

Auto ajoi poliisin mukaan huomattavaa ylinopeutta. Senaatintorilta kohti kolmen sepän patsasta. Mannerheimintien ja Lönnrotinkadun risteyksessä auto oli törmännyt risteyksessä olleisiin jalankulkijoihin. Siminnäkijöiden havaintojen mukaan kaahailu oli kestänyt toista tuntia eri kaupunginosissa.

Kuljettajana toiminut 50-vuotias mies, on ollut mielenterveys hoidossa aikaisemmin vajaan 2-vuoden ajan.

Kuljettaja otettiin kiinni pian tapahtuneen jälkeen läheltä tapahtumapaikkaa ravintolasta, mies ei tehnyt vastarintaa kiinniottotilanteessa. Kuljettaja on ainakin alkoholin vaikutuksen alaisena ja sekavassa mielentilassa. Poliisi ei ole vielä puhuttanut kuljettajaa tapahtuneesta. Kuljettaja on viety verikokeisiin ja tämän jälkeen kiinniotettuna Helsingin poliisivankilaan. Teon rikosnimikkeet tarkentuvat myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.