Näkökulma: Helsingin isku – ISIS-Copycat

Kuten tiedämme, Helsingissä sattui ISIS-tyyppinen terrori-isku, jossa autolla ajettiin väkijoukkoon. Tekijä oli vakavasti mieleltään järkkynyt Suomen kansalainen.

Tekijän sukulaisten mukaan oli selvää, että jotain tällaista täytyi tapahtua ennenkuin aiemmin mm. tuhopolttoon syyllistynyt tekijä saataisiin taas telkien taakse joko jälleen mielisairaalaan tahi sitten vankilaan.

Me emme voi tietää, olisiko jossakin rinnakkaistodellisuudessa teko jäänyt tekemättä, mutta on selvää, että autolla tehty isku oli n.s. copycat-isku, jossa kopioitiin ISIS-terroristijärjestöltä opittua terrori-iskemisen tapaa.

Niinpä paha saapui terrorismin myötä jo maahamme ennenkuin ISIS ehti iskeä kertaakaan. Pahan kädeksi vain valikoitui kolmisenkymmentä kertaa mielisairaalasta ulos laskettu ulkomaalaisperäisen terroristin sijaan.

Teko olisi jäänyt tässä muodossa joka tapauksessa Impivaarassa tekemättä. Teolle ei olisi ollut monikulttuurin lieveilmiönä saapunutta terrorismia inspiraation lähteenä eikä Impivaarassa vakavasti sairaiden annettu kulkea vapaana.

Helsingin iskun taustalla on joka tapauksessa epäonnistunut yhteiskuntapolitiikka, josta vastuu kuuluu täysipainoisesti maamme johdolle, mutta kuten me kaikki tiedämme, se ei tule vastuutaan asiassa kantamaan.

Syyllistä terrori-iskuun ei tulla maassamme löytämään holtittomasta siirtolaispolitiikasta tai hyvinvointivaltion perusrakenteiden kuten mielenterveystyön purkamisesta.

Sen sijaan syyllinen löydetään yksinomaan suomalaisten suvaitsemattomuudesta. Jos me vain suvaitsisimme enemmän, ehkä mielisairaatkin olisivat terveempiä ja terroristitkin iskisivät muissa maissa.

Ruotsissa tätä tietä on jo kokeiltu ja siellä uskottiin juuri niin, että Ruotsiin ei isketä, koska Ruotsi on kohdellut siirtolaisia niin uskomattoman hyvin.

Tapahtumat eivät ole kuitenkaan kohdelleet tätä oletusta lempeästi, koska Ruotsikin on jo oman iskunsa saanut. Kun ystävällisyys tulkitaan heikkoudeksi, on se välttämättä väärä strategia.

 

5 thoughts on “Näkökulma: Helsingin isku – ISIS-Copycat

 • 29.7.2017 at 15:43
  Permalink

  Ulkomaalaisperäinen?? Eikös ollut ihan SUOMALAINEN!!

  Reply
 • 29.7.2017 at 17:41
  Permalink

  Onpas siinä ihan uutisen muotoon ympättyä prpakantaa (politiikkaa), Miksiköhän tuollaiset kaikkitietävät eivät ole jo pelastaneet koko maailmaa? Herkemmät yksilöt voivat vaikka uskoa ja tehdä tekosiaan tuollaisten johdatuksessa !

  Reply
 • 29.7.2017 at 23:18
  Permalink

  oli suomen kansalainen.. ja hakenut iltalehden mukaan turvapaikkaa iltalehden mukaan. eli kuinka suomalainen se sitten oikeasti olikaan? tämä on tätä hämy uutisointia taas vissiin

  Reply
 • 31.7.2017 at 14:17
  Permalink

  Ei ollut ISIS-tyylinen, vaan sairas suomalainen, jolta olisi auto pitänyt ottaa aikaa sitten pois ja kaveri laitokseen. On vaan noi laitokset käynyt vähiin suomessa kun pitää säästää…

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.