38-vuotias kaksoiskansalainen osti 400 kg lannoitetta Ruotsissa: Epäillään terroriteon valmistelusta

Ruotsin Smålannissa asuva iranilaistaustainen Ruotsin ja Afganistanin kansalainen jäi Ruotsin poliisin haaviin yritettyään hankkia isohkon räjähteen valmistukseen sopivia tarvikkeita, -mm. maataloudessa käytettävää fosfaattilannoitetta.  Italian poliisin terrorisminvastainen yksikkö Raggruppamento Operativo Speciale (ROS) auttoi ruotsalaisia tapauksen havaitsemisessa.Miehelle luettiin syytteet käräjäoikeudessa perjantaina (28.07.).

Fosfaattilannoitetta on käytetty useassa aiemmassa terroriteossa, mm. Anders Behring Breivikin pommi-iskussa Oslossa v.2011. Fosfaattia käytetään yleensä sujurimmissa pommeissa, jollaiseen tämänkertaisen epäillyn tavoittelema määrä, 400 kg, myös viittaa.

Expressen.

4 thoughts on “38-vuotias kaksoiskansalainen osti 400 kg lannoitetta Ruotsissa: Epäillään terroriteon valmistelusta

 • 29.7.2017 at 23:16
  Permalink

  Tämä härkkä sielu siis aikoi kasvattaa tulppaaneja ja kastella ne verellä.

  Reply
 • 30.7.2017 at 07:28
  Permalink

  Kumma ettei näitä uutisia näe suomen valtamedioissa. Sen sijaan iltapäivälehdet ovat nykysin kuin juorulehtiä. Taso on laskenut todella seiskan tasolle juoruineen ja tissikuvineen. Onneksi on nämä mainiot vaihtoehtomediat joista saa todellista tietoa maailman asioista. On surullista että suurin osa maailmasta nukkuu jossain horroksessa, ihmisä syötetään sopivasti joillain juorujutuilla ja ihmiset kiistelevät onko justin biiber tehnyt sitä tai tätä tai onko jonkun ruususen tisiikuva aito vai muokattu.

  Reply
 • 30.7.2017 at 17:33
  Permalink

  Maahanmuuttajat ovat kovia yrittämään. Terrorismia.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.