Näkökulma: Viisi ministeriä 0,7% kannatuksella – Tämä ei ole demokratiaa

Olisiko aika tehdä perustuslakiin muutoksia ettei maamme enää joutuisi näiden vallanhimoisten hallitsijoiden kusetettavaksi?

Suomessa käytiin eduskuntavaalit 2015 joissa Keskusta äänestettiin suurimmaksi puolueeksi 21,1 prosentilla, Perussuomalaiset sai 17,7 kannatuksen eli 524 054 ääntä ja 38 kansanedustajaa. Kokoomus oli edustajapaikoilla mitattuna kolmanneksi suurin puolue. Äänimäärässä mitattuna Kokoomus oli toiseksi suurin. Puolue sai 37 edustajapaikkaa ja äänistä 18,2 prosenttia 540 212 ääntä.

Keskusta lähti Juha Sipilän johdolla vetämään hallitusneuvotteluita vaalien voittajana. Tässä vaiheessa kaikki oli vielä hyvin. Hallitus saatiin kompromisseilla kokoon Keskustan, Perussuomalaisten ja Kokoomuksen kesken.  Timo Soini oli vienyt lopultakin Perussuomalaiset hallitukseen. Vaalien alla oli lupauksia annettu kaikilta puolueilta, mitä kenenkin toimesta.

Nostetaan Timo Soinin ”lupaukset” esiin: Kreikan tukipaketti oli taas käsiteltävänä eduskunnassa ja sukkana läpi. Siis hetkinen, meni läpi vaikka Perussuomalaiset oli hallituksessa? Puolue, joka oli tapellut kovin sanakääntein tukipaketteja vastaan olikin nyt hyväksymässä tukipaketteja Eu:n jäsenmaille.watch The Gracefield Incident 2017 film online now

Sitaatti Soinin käyttämästä lauseesta, kun hän ruoski Jutta Urpilaista Kreikan tukipaketista eduskunnassa: ”kuinka te kehtaatte ja kyllähän te kehtaatte”. Tässä vaiheessa alkoi allekirjoittanutta kylmäämään. Väitän, että tukipaketit on aina närästäneet suomalaisia rankasti ja siihen haluttiin loppu, mikä näkyi hyvänä vaalituloksena Perussuomalaisilla.

Nyt alkoi olla jo selvää, että 524 054 ääntä vaaleissa saanut Perussuomalaisten johto viis veisasi äänestäjistään. Mutta ei, tämä oli vasta alkusoittoa tulevaan!

Tiedettiin Perussuomalaisten puoluekokouksen lähenevän. Kulisseissa alkoi peli, mitä emme olisi Suomessa uskoneen tapahtuvan, ilman sisällissotaa tai jonkinlaista vallankaappausta. Trio Sipilä, Orpo ja Soini (Kaksi ensimmäistä olivat tietysti tietämättömiä kaikesta. Uskoo ken tahtoo.), pelasivat hallituksen jatkon, kävi sitten Perussuomalaisten puoluekokouksessa miten tahansa.

Perussuomalaiset kokoontuivat Jyväskylään äänestämään puolueelle uutta johtoa. Jussi Halla-aho äänestettiin demokraattisilla vaaleilla ylivoimaisesti puolueen puheenjohtajaksi jo ensimmäisellä kierroksella. Perussuomalaisten kenttä oli äänestänyt Timo Soinin valheita ja tyhjiä lupauksia vastaan ja halusivat todellisen muutoksen puolueeseen. Perussuomalaisten jäsenet eivät tässä vaiheessa edes arvanneet kuinka ison muutoksen olivat äänestäneet.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Jo aikaisemmin kirjoitettu Trio alkoi toteuttaa suunnitelmaa B. Nyt oli aika laittaa täytäntöön yksi Suomen historian härskeimmistä suunnitelmista, jossa mukana olivat Sipilä-Orpo ja jopa Presidentti! 

Jussi Halla-aho kutsuttiin Kesärantaan kertomaan Perussuomalaisten mahdollisesta uudesta linjasta.  Perussuomalaiset olivat äänestäneet uuden puheenjohtajan eivät uudesta hallitusohjelmasta. Sipilä-Orpo -kaksikko halusi ilmeisesti kuulla mahdolliset ministerin vaihdokset, mikä on normaalia puoluejohdon vaihtuessa. Neuvotteluiden tarkoitus olikin kuulla Perussuomalaisten linja. Halla-aho ilmoitti, että jo neuvoteltu hallitusohjelma kelpaa ja mennään eteenpäin hallituskauden loppuun samalla ohjelmalla. Kuitenkaan jo neuvoteltu ohjelma ei kelvannut Sipilälle ja Orpolle.

Performanssi alkoi: Sipilä otti yksityiskoneensa ja suuntasi kohti Naantalia jättämään Presidentille hallituksen eropyynnön. Tästä kuitenkin selvittiin kuin ihmeen kaupalla, kun Simon Elo soitti Sipilälle juuri ennen Naantaliin saapumista, että olemme perustaneet uuden eduskuntaryhmän ja vanhat tutut ministerit voisivat jatkaa viroissaan samalla hallitusohjelmalla kuin tähänkin asti. Sipilä ja Orpo olivat siis hetkeä aikaisemmin hylänneet saman hallistuohjelman Jussi Halla-ahon esittämänä, mutta Simon Elon ehdotus kelpasi Sipilälle ja Orpolle. Sipilä meni Kesärantaan, käveli saunaan ja poltti Presidentille kirjoitetun hallituksen eroanomuksen! Kyllä, aivan näin!

Oli syntynyt uusi eduskuntaryhmä ”uusi vaihtoehto”, josta kukaan ei tiennyt etukäteen yhtään mitään.

Hallitus muodostettiin samalla ministeriryhmällä kuin se 2015 vaalien jälkeen aloittikin. Muutama ministerivaihdos ja salkkuja laitettiin pari lisää, mutta ei vaalien takia.

Nyt Suomi nauttii hallituksesta, jossa on viisi ministeriä 0,7 kannatuksella. Heillä ei ole puoluetta, eivätkä he ole saaneet edes 5000:tta kannattajakorttia kerättyä, jotta voisivat edes puoluetta perustaa. Heillä ei ole kansan kannatusta, saati tukea. Miten ihmeessä Suomessa, missä demokratian piti olla se peruskivi voi olla hallitus, mitä ei ole vaaleilla valittu? Asia on itseasiassa täysin päinvastoin. Nämä henkilöt sivuuttivat kahdet demokraattiset vaalit, kansanäänestyksen ja Perussuomalaisten puoluekokouksen äänestyksen.

Virhemarginaali otettaessa huomioon ylen gallupin mittauksessa 0,7 kannatuksesta Uusi vaihtoehto ryhmälle ja viidelle ministerille, voisi Uudenvaihtoehdon kannatus olla jopa nolla. Toisaalta se on yhdentekevää, menee virhemarginaali kumpaan suuntaan tahansa.

Nämä ihmiset pilaavat tämän maan. He eivät välitä demokratiasta lainkaan. Nyt on aika kansalaisten herätä ja laittaa maamme takaisin demokratian tielle. Meidän ei kuulu, emmekä saa hyväksyä tällaista tapahtuvan maassamme!

Perustuslakimme mahdollistaa tämän kaiken, sitä olisi varmaan syytä ”vähän muokata”.

 

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

One thought on “Näkökulma: Viisi ministeriä 0,7% kannatuksella – Tämä ei ole demokratiaa

  • 25.7.2017 at 23:03
    Permalink

    Suurin osa vastanneista tuskin on ottanut huomioon uuteen vaihtoehtoon siirtynyttä poliitikkomäärää, käytännössä gallupin tulos ei ole millään tasolla vertailtavissa siihen, mitä vaalitulos olisi nykyisellä miehityksellä ainakaan perussuomalaisten ja uuden vaihtoehdon osalta. Täysin tarkoitushakuinen kirjoitus vailla järjen häivää. Kuitenkin uuteen vaihtoehtoon siirtyneiden poliitikkojen äänimäärä vastaa kahta kolmasosaa alkuperäisen perussuomalaisten puolueen äänimäärästä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.