Näkökulma: Sipilä soitti Touko Aallolle – Kosiskeleeko Vihreitä hallitukseen?

Keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän sekä Vihreiden vastavalitun puheenjohtajan Touko Aallon lähes yhtäaikaiset twiitit aiheuttavat kummastusta.

Ensin Juha Sipilä twiittasi, että hänellä oli hyvä keskustelu Touko Aallon kanssa matkalla maalikauppaan. Lisäksi hän toivotti Aallolle hyvää kesää.

Heti perään Touko Aalto twiittasi, että hänen puhelimensa soi Keljon Citymarketissa, ja soittaja oli pääministeri Sipilä matkallaan maalikauppaan. Aalto ylisti twiitissään, että heillä oli erittäin hyvä keskustelu. Loppuun Aalto totesi mystisesti, että ”Tästä on hyvä jatkaa”.

Tästä on hyvä jatkaa mitä? Puuhaileeko Sipilä hallituspohjan muutosta? Antaisihan huimissa kannatuslukemissa oleva Vihreät huomattavasti laajemman kannatuspohjan hallitukselle, kuin Ylen tutkimuksen mukaan vain 0,7 prosentin kannatuslukemista nauttiva, viiden ministerin Uusi vaihtoehto.

Sillä tuskin Sipilä Aallolle soitteli kysyäkseen, millaista maalia kannattaa ostaa. Ja jos soittikin, niin vastaus ei luultavastikaan ollut punamulta, vaan Touko suositteli Vihreää väriä. Sävyä, jonka ainakin Keskustanuoret ovat jo varsin hyvin omakseen ottaneet.

Jos Sipilä puuhastelee kulisseissa entisten persuministereiden, nykyään Uusi vaihtoehto -ryhmän alaisuudessa toimivien henkilöiden vaihtamista Vihreisiin, tulee hallituspohjaan todella merkittävä muutos. Luonnollisesti Vihreille ei kelpaisi pitkälti Persujen kynäilemä hallituksen maahanmuuttopoliittinen ohjelma. Hallitusohjelma saattaisi mennä monelta muiltakin osin uusiksi, ja Persujen siihen tuomat asiat ja arvot heitettäisiin romukoppaan.

Eikö silloin olisi parempi järjestää kokonaan uudet vaalit? Se ei luonnollisestikaan Sipilälle käy, sillä Keskustan kannatus on syöksynyt ja jos uudet vaalit järjestettäisiin nyt, menettäisi puolue valta-asemansa.

Siksi kannattaa yrittää kabineteissa suhmuroida asiat niin, että epäsuosioon ja ainoastaan niukkaan eduskuntaenemmistöön vajonnut hallitus saisi kitkuteltua jotenkin kautensa loppuun ilman ennenaikaisia vaaleja. Joka tapauksessa seuraavissa vaaleissa Keskusta tulee saamaan märän rätin kasvoilleen ja oppositio kutsuu.

Suomi ei tullutkaan Sipilän opeilla kuntoon.

5 thoughts on “Näkökulma: Sipilä soitti Touko Aallolle – Kosiskeleeko Vihreitä hallitukseen?

 • 23.7.2017 at 12:02
  Permalink

  Luuleeks Pipilä olevansa seuraavankin hallituksen PM?

  Reply
 • 23.7.2017 at 13:50
  Permalink

  Kuka laskee äänet????

  Reply
 • 23.7.2017 at 14:08
  Permalink

  Elikkä uuvatit lentää pihalle, ainakin osa heistä ja vihreät tulevat heidän tilalle. Montako ministeripaikkaa on luvattu, riittääkö viisi ja kuinka Soinin ja sotaministeri Niinistön tulee käymään, korvaako vihreät miehet heidät…

  Reply
 • 27.7.2017 at 21:01
  Permalink

  Sipilä tajuaa, että seuraavien ek-vaalien selviä voittajia ovat kokoomus ja vihreät. Kokoomuksen kanssa kaveerataan jo, ja nyt pitää alkaa kaveeraamaan vihreidenkin kanssa. Uuvatit ulos, vihreät sisään. Voidaan sitten vaalien jälkeen taputella voittajia selkään ja todeta, että eiköhän me jatketa tällä hyväksi havaitulla kokoonpanolla vaikka kepu olikin vaalien suuri häviäjä.

  Reply
 • 17.8.2017 at 01:11
  Permalink

  Alkaa uuvattien lähtö olla lähellä. Sikasoini valahtaa kyllä kuin löysä kataispasha pahan ytimeen Brysseliin, se on selvä ja sovittu. Mutta muut uuvatit lentää ennen syksyä kylmille kujille töitä etsimään.

  Siinä saa Siiimoni elostelija keräillä sitten leipäkortteja ja tuumailla petoksen hintaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.