Drag queen otti Saksassa kantaa hyökkäyksiin Pridea vastaan – tuomittiin välittömästi natsiksi

Saksassa viime sunnuntaina viisihenkinen maahanmuuttajaryhmä pahoinpiteli homopariskunnan. Hyökkääjät olivat nuoria miehiä. Nina Queer, saksalainen drag queen-julkkis otti Facebookissa kantaa hyökkäykseen ja kirjoitti suurinpiirtein näin:

”nämä pojat tulisi kyllä lähettää kotiinsa.”

Myöhemmin Nina on joutunut poistamaan kommenttinsa, koska koko sosiaalinen media ja homoyhteisö repesi liitoksistaan kommentin myötä ja lehdistö tarttui siihen syyllistämällä Ninaa rasistiksi. Pahimmat syyllistäjät vetivät jo natsikortin hihasta, joka pakottikin Ninan vetämään kaikki kommenttinsa takaisin ja kertomaan julkisesti, ettei ole natsi, eikä rasisti. Nina kommentoi FB sivuillaan asiaa näin:

Sen sijaan, että media olisi haastatellut minua ja kysynyt todellisen poliittisen kantani asiaan. Se antoi vain yhden kuvan asiasta eteenpäin ja lisäsi vihaa ja väärinkäsitystä minua kohtaan. Minun ei tarvitse selitellä etten ole natsi, ne jotka minut tuntevat 15 vuoden ajalta tietävät kyllä etten ole.

Bloggari Johannes Kram onkin ottanut kantaa asiaan ja sanonut kuinka vaikea homopiireissä on puhua rasismista, Nina Queer oli hyvä esimerkki siitä millainen tilanne on.

Saksalaisessa Aamuposti julkaisussa Nina on sanonut katuvansa kirjoitustaan ja kertoo poistaneensa sen suhteellisen nopeasti julkaisun jälkeen. Kirjoitus oli tehty vihapäissä, eikä ihan loppuun asti mietitty. Kuitenkin Nina lisää, että jos pahoinpitelijät olisivat olleet saksalaisia, ei kohua häntä vastaan olisi ikinä tapahtunut.

Lähteet: Nina Queer FB, Morgenposttagesspiegel

One thought on “Drag queen otti Saksassa kantaa hyökkäyksiin Pridea vastaan – tuomittiin välittömästi natsiksi

  • 21.7.2017 at 11:20
    Permalink

    Koskaan ei pitäisi pyytää anteeksi tai perääntyä. Ikinä. Muuten hyvä juttu. Näkyy, että rivit rakoilee LGBTQ+++ -porukoissa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.