Tutkimus: Kuvotusreaktio sekapareista

Washingtonin Yliopiston tutkimus osoittaa, että etnisten ryhmien väliset parit aktivoivat aivojen kuvotusalueita.

Vuonna 2012 PEW paljasti, että Yhdysvalloissa 15% avioliitoista on eri etnisyyksien välisiä ja vain 11% väestöstä vastustaa näitä liittoja. Washingtonin Yliopiston uusi tutkimus kuitenkin paljastaa muuta.

Kun 152 ihmiseltä kysyttiin erilaisista ihmissuhteista, osaanottajat voimakkaasti hyväksyivät etnisyyksien väliset parit ja ilmaisivat vain vähän kuvotusta näitä pareja kohtaan.

Sitten tutkijat laittoivat 19 ihmistä aivokuvaan ja näyttivät heille valokuvia erilaisista pareista. Etnisyyksien väliset parit aktivoivat aivoissa alueita, jotka ovat yhteydessä inhon ja kuvotuksen tunteisiin.

Alitajuisia reaktioita tutkiva IAT-testi vahvisti, että etnisyyksien väliset parit olivat huonommin siedettyjä kuin sellaiset parit, joissa molemmat osapuolet olivat samaa etnistä ryhmää.

Asiasta kertoi teknologiasivusto Phys.org (2016).

One thought on “Tutkimus: Kuvotusreaktio sekapareista

  • 19.7.2017 at 19:33
    Permalink

    Onhan se ihan päivänselvä asia. Ei kirjopyykkiäkään pestä valkopyykin seassa.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.