Oikeistoradikaalien konserttiin tuhansia Saksassa

Lauantaina ainakin 5500 saapui Rockia liian monia ulkomaalaisia vastaan -konserttiin Saksassa. Vuosittainen konsertti järjestetään pienessä Themarin kaupungissa, jonka asukasluku on vain 2913.

Konserttiin odotettiin noin 5000 kuulijaa. Alueelle varattiin 1000 ylimääräistä poliisia, koska sinne odotettiin myös noin 2000 äärivasemmistolaista mielenosoittajaa. Kuitenkin vain 75 saapui.

Tapahtuma on viime aikojen suurimpia laatuaan Euroopassa, mutta ilmiö ei ole upouusi. Die Welt raportoi viime elokuun lopulla, että siihen mennessä Saksassa oli vuonna 2016 järjestetty 98 vastaavaa konserttia, joista osaa saapui kuuntelemaan tuhansia faneja.

Vuonna 2015 vastaavia konsertteja oli vain 63 ja suurinta saapui kuuntelemaan 650 ihmistä. Konsertteja on järjestetty myös Sveitsin puolella, jossa viime vuonna pieneen Unterwasseriin saapui yli 5000 kuulijaa.

Asiasta raportoivat inSüdthüringen, Sputnik, Die Welt ja Local.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.