Mitä perussuomalaisille kuuluu nykyään?

Nykysuomi haastatteli kaksi perussuomalais vaikuttajaa. Eurajoen Perusuomalaisten puheenjohtaja Tomi Salosta ja Turun Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Pirjo Lampea. Molemmille esitettiin samat kysymykset koskien viimeaikaisia tapahtumia puolueessa ja kyseltiin vähän tulevaisuuden asioita.
Eurajoen Perusuomalaisten puheenjohtaja Tomi Salonen

 

1. mitä mieltä olet itse loikkareista?

Loikkarit tai paremminkin vastuun pakoilijat, uhrasivat itsensä puolijumala Soinin vuoksi. Soinin hillotoppa oli tärkeämpi kuin Suomen kannatuspotentiaaliltaan suurin puolue Perussuomalaiset. On täysin absurdia väittää että isänmaan etua pystyisivät hallituksessa ajamaan, koska isänmaan edun ajamisen takia Halla-Aholle näytettiin ovea hallituksesta, kiintiöpakolaisten määrää tullaan nostamaan, Kreikka saa lisää rahaa jne, jne… Uusivaihtoehto tulee nämä kaikki hyväksymään, mielenkiinnolla odotankin millä verukkeella.

2. onko ps.n jakaantuminen aiheuttanut Eurajoella jäsenten eroja?

Eurajoella kaikki seisovat 110% demokraattisesti valitun puoluejohdon takana, näin ei toki ole kaikissa Satakunnan kunnissa, vaan Ari Jalonen on saanut mukaansa kourallisen puudeleitaan, pieni osa odottaa käskyä milloin loikata perässä, kun ei vielä kuulemma ole puoluetta mihin loikata.

3. onko tullut lisää jäseniä?

Jäseniä tulee lisää kokoajan, kunhan puoluehallitus ehtii hakemukset käsitellä.

4. miten näet Eurajoen ps.n tulevaisuuden? Miksi?

Eurajoella tilanne on hyvä, positiivista palautetta satelee kaikkialta. Kannatus kasvaa ja uusia jäseniä saadaan lisää.

5. onko yhteishenki pystynyt hyvänä jakaantumisen jälkeen?

Kunnassamme henki on jos mahdollista parantunut entisestään, enää ei tarvitse väkisin puolustella Soinin ja kumppaneiden typeriä päätöksiä, vaan voi rehellisesti sanoa kantansa hallituksen sekoiluihin.

6. mitkä ovat Eurajoen ps.n tavoitteet seuraavan 2-vuoden ajan?
Eurajoen Perussuomalaisten tavoitteet ovat samat kuin ennenkin, eli nousta suuremmaksi vaikuttajaksi kunnassamme. Omalta osaltani tavoitteisiin on tullut muutoksia, kun nyt muuttuneessa tilanteessa aion pyrkiä Satakunnan Perussuomalaisten piirin puheenjohtajaksi, toki myös maakuntavaalit ja eduskuntavaalit siintävät jo mielessä, mutta kaukana taustalla.

 

Turun Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Pirjo Lampi

 

1. mitä mieltä olet itse loikkareista?

Raukkamainen teko. Jos vallanhimo ja ministerit paikat merkitsevät enemmän kuin demokratian kunnioittaminen ja oman puolueen säännöt,arvot ja ohjelmat se osoittaa aika paljon loikkareista. Kuten entinen perussuomalaisten pj Timo Soini itse on todennut loikkarit ovat luusereita.

2. onko ps.n jakaantuminen aiheuttanut Turussa jäsenten eroja?

Turussa on vain kaksi jäsentä ilmoittanut yhdistyksestä ja/ tai puolueesta eroamisen syyksi yksiselitteisesti puoluekokouksen tuloksen.Valtuustoryhmästä jouduimme erottamaan Maria Lohelan sääntöpykälä 20 mukaisesti. Se ei anna tulkinnan varaan koska Lohela erosi perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja liittyi Uusi vaihtoehto tai nykynimeltään kai Sininen tulevaisuus nimiseen eduskuntaryhmään.

3. onko tullut lisää jäseniä?

Lisää jäseniä tulee koko ajan. Olemme siis plussan puolella.

4. miten näet Turun ps.n tulevaisuuden? Miksi?

Näen tulevaisuuden ihan positiivisena. Kansanedustajamme Ville Tavio pysyy perussuomalaisten ryhmässä samoin koko valtuustoryhmämme mukaanlukien varavaltuutetut . Siis vain eduskunnan puhemies Maria Lohela irtaantui perussuomalaisista.

5. onko yhteishenki pystynyt hyvänä jakaantumisen jälkeen?

Mielestäni yhteishenki ja yhteisen tekemisen meininki on hyvä.Tietysti esim. luottamustehtävissä toimivat ovat joutuneet kovien kyselyjen kohteeksi siitä mitä nyt oikein puolueessa tapahtuu ja mitä me nyt sitten olemme.Olemme todenneet, että me kuntapolitiikassa mukana olevat olemme saaneet luottamustehtävämme vaalien perusteella perussuomalaisina ja perussuomalaisia olemme edelleen.Puolueemme ohjelmia, arvoja ja tavoitteita ei ole muutettu mihinkään.

6. mitkä ovat Turun ps.n tavoitteet seuraavan 2-vuoden ajan?

Tavoitteemme on tehdä hyvää kuntapolitiikkaa ja siihen tarvitaan kuten tähänkin asti myös yhteistyötä yli puoluerajojen. Valmistaudumme hyvin tuleviin maakunta-ja eduskuntavaaleihin. Yhdistyksemme kansanedustajat Ville Tavio ja  Kike Elomaa jatkavat  eduskunnassa työtään perussuomalaisten arvojen ja tavotteiden mukaisesti.

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.