PNAS: Ihmislaji tuhoutunee lähivuosikymmeninä

PNAS-tiedejulkaisun toukokuinen tutkimus lopettaa johtopäätöksensä virkkeeseen: ”Kaikki viittaa yhä voimakkaampiin hyökkäyksiin luonnon monimuotoisuutta vastaan seuraavan 20 vuoden aikana, mikä maalaa surkean kuvan elämän jatkumisen suhteen, mukaan lukien ihmislajin elämän.”

Syynä ihmislajin tuhoon on koko planeettamme ekosysteemin romahtaminen, joka johtuu väestöräjähdyksestä ja liikakulutuksesta. Näiden takia jo puolet eläinyksilöistä on menetetty samoin kuin miljardit eläinpopulaatiot.

Tutkijat pitävät mahdollisena myös kasvilajien nopeaa romahtamista sukupuuttoihin sitä myöden kun ekosysteemejä ylläpitävät erilaiset eläinlajit kuolevat kokonaan sukupuuttoon, mutta ennenkaikkea kun niiden populaatioita kuolee paikallisesti sukupuuttoon yhä kiihtyvää tahtia.

Maapallolla on käynnissä kuudes sukupuuttoaalto, joka on ihmislajin aiheuttama ja jonka myötä nyt näyttää siltä, että ihmislaji saattaa siirtyä historiaan dinosaurusten lailla. Pentti Linkola on puhunut tästä asiasta koko elämänsä. Linkolaa on kuitenkin pidetty ääriajattelijana.

Asiasta kertoi PNAS: Biological annihilation via the ongoing sixth mass extinction signaled by vertebrate population losses and declines