Aleksis Kiven kadun murhatutkinnassa selvinnyt ratkaisevia yksityiskohtia

Helsingin poliisi tiedotti aiemmin, kuinka Helsingissä Aleksis Kiven kadulla maanantaina 26.6. paljastuneen, juhannusaattoyönä tapahtuneen 73-vuotiaan miehen murhan tutkinta on edennyt ratkaisevasti. Tiedote 4.7.2017.

Tekoajankohdaksi selvisi poliisin esitutkinnassa myöhäisilta juhannusaattona. Epäilty tekijä ja uhri olivat tavanneet sattumalta Sörnäisissä noin tunti ennen tapahtuma-asunnolle saapumistaan. Teko oli tapahtunut pian asunnolle saapumisen jälkeen.

– Epäillyn kertoman mukaan tekoa oli edeltänyt lyhyt riita, joka eteni nopeasti väkivallan käyttöön. Teossa oli käytetty teräasetta ja uhri oli yrittänyt puolustautua hyökkäykseltä, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta.

Epäilty oli anastanut myös uhrin omaisuutta, jonka hän oli kuitenkin pian hävittänyt. Epäilty ei ole kyennyt selvittämään varsinaista motiiviaan teoille.

 

 

– Teon jälkeen epäilty poistui paikalta lähistöllä olevaan omaan asuntoonsa, jossa hän kertoo jatkaneensa kotielämäänsä kiinniottopäivään 3.7. saakka. Epäilty ei kuulunut uhrin lähipiiriin. He asuivat samalla asuinalueella, jonka piirissä olivat toisiaan aiemmin satunnaisesti tavanneet, Kanth jatkaa.

Teko paljastui juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Teon paljastumishetkellä epäillystä ei ollut mitään tietoa. Viimeisin havainto uhrista elossa oli juhannusaattoillalta. Poliisin tutkinta eteni ripeästi sen jälkeen, kun kansalaisilta saaduilla havainnoilla ja alueen valvontatallenteilla oli kyetty kartoittamaan uhrin aattoiltaisia liikkeitä, sekä hänen kanssaan tekemisissä olleita henkilöitä. Epäilty ei ollut poliisille ennalta tuttu.

Epäilty on vangittu 6.7. Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjäksi on määrätty kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä. Syytteen nostamisen määräaika on 8.9.2017. Asia tullaan käsittelemään Helsingin käräjäoikeudessa syksyn aikana.

 

Lähde: Poliisitiedote