Sopeutumiseläkettä tai -rahaa maksetaan monille kansanedustajille – osa jättänyt eduskunnan jo 1990-luvulla

Kevan uudesta listasta nähdään, että kesäkuussa sopeutumiseläkettä tai -rahaa nosti 36 entistä kansanedustajaa. Rahaa entisille kansanedustajille maksettiin noin 2942 € per henkilö. Etuuksia maksettiin siis 105 912 euroa. Suuruus vaihtelee entisten kansanedustajien eduskuntauran pituuden, ministeriyden tai vuositulojen mukaan.

Sopeutumiseläkettä voi saada kansanedustaja, joka on työskennellyt vähintään seitsemän vuotta ennen vuotta 2011 eikä ole uudelleen työllistynyt kansanedustajakautensa loputtua.  Sopeutumisrahaa voi saada edustaja, jonka ensimmäinen kausi on ollut 2011 tai sen jälkeen, eikä työllisty kautensa jälkeen. Tätä rahaa maksetaan toimen kestosta riippuen 1-3 vuotta.

Sopeutumiseläkettä tai -rahaa nostavat muun muassa  Arja Alho, Anne Holmlund, Tanja Karpela, ja Suvi Lindén. 1990-luvulla eduskunnan jättäneistä rahaa nostavat edelleen Marjut Kaarilahti, Tuija Pykäläinen ja Anssi Rauramo.

Asiasta uutisoi: IL