Ole tarkkana lomamatkaa varatessa – majoitushuijarit liikkeellä

Lapin poliisilaitokselle on nyt tullut kaksi rikosilmoitusta tapauksista, joissa huijarit ovat onnistuneet saamaan rahat olemattomasta majoituksesta.

Ensimmäisessä tapauksessa oli varattu ja maksettu ennakkoon puolet loma-asunnosta Mallorcalla. Tämän jälkeen varaajat huomasivat iltapäivälehden artikkelista, että jotakuta jo huijattua oli haastateltu lehteen ja että hänellä oli ollut sama varauskohde kuin heillä.

Toisessa tapauksessa oli varattu hotellihuone Kreetalta, mutta perheen saapuessa Kreikassa hotellille selvisi, ettei heidän varaustaan löytynyt hotellin varausjärjestelmästä ja etukäteen maksetut rahat olivatkin menneet hotellin sijaan jonkun muun tilille.

Nyt on siis syytä olla tarkkana ja tarkistaa majoituksen tarjoajan oikeellisuus ennen maksua. Kannattaa kiinnittää huomiota palveluntarjoajan nettisivujen ulkoasuun ja osoitteeseen, onko niissä jotain erikoista – löytyyko esim. kaksi nettisivua samalle kohteelle tai onko nettisivujen osoite jotenkin poikkeava. Huijarit voivat vaikkapa kopioida oikean hotellin nettisivut ja muuttavat sinne omia yhteystietoja tms.

Varmistu siitä, että kontaktin yhteystiedot, esimerkiksi sähköposti ja puhelinnumero, täsmäävät majoitusta tarjoavan tahon virallisten yhteystietojen kanssa.

Eikä ole haittaa siitäkään, että syöttää netin hakuun majapaikan tai yhteyshenkilön nimen, hakutukokset kun voivat paljastaa, onko kenties muitakin huijattu.

Huijarit voivat tehdä hommansa hyvinkin taitavasti ja käyttää mm. sähköistä varauslomaketta. Nyt on siis syytä olla itse tarkkana.

 

Lähde: Poliisitiedote

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});