Lassila & Tikanoja mukana turvapaikanhakijoiden työkokeilussa – ongelmaksi koitui byrokratia

Lassila & Tikanoja aloitti pilottihankkeen, jossa yrityksen tarkoituksena oli työllistää maahanmuuttajia työkokeilun kautta. Idea työkokeiluun lähti siitä, että yhtiöön tarvittiin lisää työntekijöitä siivouspuolelle.

Työllistämishanketta kuitenkin vaikeuttivat käytännön ja byrokratian ongelmat. Esimerkiksi palkanmaksua varten pankkitiliä ei pystytty avaamaan turvapaikanhakijoille sekä kokeiluun osallistuvia oli vaikea kirjata yhtiön järjestelmiin ilman sosiaaliturvatunnusta. Myös vastaanottokeskuksien syrjäiset sijainnit vaikeuttivat kokeilua ja osalle turvapaikanhakijoista oli vaikea löytää läheltä paikkaa, jossa tutustua työelämään.

Ongelmien jälkeen yhtiössä oltiin kuitenkin kaiken kaikkiaan kokeiluun tyytyväisiä. Pilottihankkeeseen osallistui 15 henkilö joista seitsemän kanssa tehtiin työsopimukset. Heistä osa on turvapaikanhakijoita.

 Asiasta uutisoi: Talouselämä