Näkökulma: Internet nauraa CNN:lle – #CNNBlackmail

CNN on sekaantunut melkoiseen mediakatastrofiin. Ensin Reddit-käyttäjä teki videomuotoisen Internet-meemin, jossa Yhdysvaltain istuva presidentti Donald Trump tyrmäsi CNN yhtiön.

Sitten tästä suivaantuneena CNN etsi tämän yksityishenkilön käsiinsä ja ilmoitti, ettei paljasta käyttäjän todellista henkilöllisyyttä vain sen takia, että kyseinen Reddit-käyttäjä lupasi, ettei tee moista toiste ja pyyteli meemiään anteeksi vuolaasti CNN:n suuntaan.

Kaiken kukkuraksi CNN uhkasi ”doxata” Reddit-käyttäjän, jos hän tekee enää koskaan mitään vastaavaa. Yksityishenkilön uhkailun ja kiristämisen jälkeen Internet repesi.

Näin Internet vastasi CNN:n doxauskiristykseen. Koosteessa on myös alkuperäinen meemi, jossa presidentti Donald Trump tekee CNN:stä selvää.CNN:n aggressio yksityishenkilöä kohtaan herätti Internet-aktivisteja vastarintaan ja CNN:lle naureskelvia Trump meemejä löytyykin nyt sieltä täältä Internetistä ja ainakin #CNNBlackmail-häsän takaa.

Donald Trump on arvostellut CNN:ää koko presidenttikautensa ajan ja republikaani-aktivistien parissa CNN:ää kutsutaankin leikkisästi nimellä Clinton News Network, jolla viitataan yhtiön tapaan voimakkaasti painottaa Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen poliittista kantaa.

Asiasta kertoi mm. Internet-filosofi Stephan Molyneux: CNN Threatens Reddit User For Exercising Free Speech | #CNNBlackmail, mutta siitä kohisee koko englanninkielinen Internet, #CNNBlackmail-hasän parissa.