Marjaana Toiviainen mielenosoituksesta putkaan! – Rikosilmoitus niskoittelusta

Itä-Uudenmaan poliisin kertoo, että Helsinki-Vantaalla mielenosoituksessa kiinni otetut kaksi henkilöä on vapautettu. Toinen kiinniotetuista toimitettiin vapauttamisen jälkeen lääkäriin terveydentilan arviointia varten.

Yksi kiinniotetuista on julkisuudessa ollut Pastori Marjaana Toiviainen. Marjaana Toiviaiselle kirjattiin rikosilmoitus niskoittelusta ja liikenteen häirinnästä. Toiviainen oli toimitettu lääkäriin putkasta päästyään, Toiviainen itse kertoo olleensa pakkohoidossa.Poliisin mukaan kiinniotot johtuivat siitä, että lentokentän sisätiloihin tulleet mielenosoittajat eivät suostuneet siirtymään takaisin mielenosoitukselle varatulle alueelle. Tapauksesta kirjattiin molemmille kiinniotetuille Sakot niskoittelusta ja Liikenteenhäirinnästä.

Kiinniotetut henkilöt osallistuivat mielenosoitukseen, missä vastustettiin turvapaikanhakijoiden ”pakkopalautuksia”.